Lounais-Häme Somero

Joensuuntielle ei tule jalankulkuvaloja – Somerolaisten palaute ratkaisi

Käyttäjiltä saatu palaute oli valoja vastaan.
Jalankulkuvaloja testattiin Heikintien, Koulutien ja Joensuuntien risteyksessä touko-kesäkuussa.

Someron keskustaan ei hankita jalankulkuvaloja. Tekninen lautakunta päätti asiasta kokeilun ja saadun palautteen perusteella.

Jalankulkuvalojen toimivuutta ja käyttökokemusta testattiin Heikintien, Koulutien ja Joensuuntien risteyksessä touko-kesäkuussa.

Mielipiteitä ja kokemuksia kysyttiin suoraan muun muassa opettajilta, oppilailta ja vanhemmilta, ja Somero-lehti toteutti oman kyselynsä. Saatu palaute oli pääosin valojen pysyvää asentamista vastaan.

Risteyksessä tehtiin lisäksi liikenneseurantaa, jossa seurattiin muun muassa ajoneuvojen pysähtymisaikoja, jonojen muodostumista ja yleistä liikennekäyttäytymistä.

 

Someron keskustaajaman turvallisuudesta on keskusteltu vuosia; Joensuuntien nopeusrajoituksen laskemisesta on tehty kuntalaisaloitteita, ja kaupunki on kuullut liikenneturvallisuutta parantavista toimenpiteistä useita asiantuntijoita.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen uskoo, että keinovalikoimaan palataan taas syksyllä. Turvallisuutta voitaisiin parantaa esimerkiksi hidastetyynyin tai hankkimalla nopeusnäyttötauluja, joita löytyy jo Pappilantieltä ja Pärnämäentieltä.

– Saarekkeista ja šikaaneistakin teknisessä lautakunnassa on keskusteltu. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic