Lounais-Häme

Johanna Häggman moitti ja kiitti puoluettaan Sotkamon puoluekokouksessa

Keskustan Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja, forssalainen Johanna Häggman antoi puoluekokouspuheessaan kiitoksia mutta myös moitteita oman puolueensa keskustan toiminnasta.

Huolenaiheet liittyivät valmisteilla olevaan soteuudistukseen. Häggman pelkää, että nykyinen sote-malli sotii keskustan perusajatusta eli koko Suomen tasapuolista kehittämistä vastaan.

-Keskusta pääministeripuolueena toteutti erikoissairaanhoidon palveluja suurempiin yksiköihin keskittävät terveydenhuoltolain ja päivystysasetuksen. Nämä päätökset heikentävät kuntien ja seutujen elinvoimaa. Palvelut karkaavat suurempiin keskuksiin, niiden myötä työpaikat ja ihmiset. Meitä seutujen keskustalaisia nämä päätökset harmittavat, Häggman puhui kokousyleisölle.

Häggman on huolissaan myös maakuntamallista, joka keskittää elinvoimaa maakuntakeskuksiin ja tuo tätä kautta haasteita seutukunnille. 

-Miten pidämme huolta koko maasta, miten pidämme koko Suomen asuttuna ja miten turvaamme tasapuolisesti palvelut kaikkialla Suomessa? Miten saamme maaseutukuntien äänen kuulumaan uuden maakunnan päätöksenteossa?

 

Kiitosta Häggman antoi pääministeri Sipilän hallitukselle julkisen talouden tasapainottamisesta ja työllisyyskehityksen saamisesta vahvalle nousu-uralle.

-Liki 100 000 uutta työpaikkaa on kova saavutus. Miksi myönteiset saavutukset eivät kasvata puolueemme kannatusta? Meidän on osattava katsoa asioita suuren kuvan lisäksi aivan erityisesti yksittäisen ihmisen näkökulmasta. Siitä näkökulmasta, miten ihmiset ja perheet pärjäävät. Miten  eri ratkaisut vaikuttavat etenkin heikompiimme?

-Keskustan politiikan  päätösten perustana pitää olla arvot ja aatteemme. Keskusta on vahva perusturvapuolue, heikompien puolustaja. Me emme saa unohtaa köyhän asiaa. 

Hallituksen linjasta Häggman antoi moitteet koulutuspolitiikalle.

-Ammatillisen koulutuksen uudistuksessa kokoomuksen vaatimuksesta ensin vietiin rahat ja nyt ammattikoulujen pitää itse hakea keinot 30 %:ia pienemmillä rahoilla taata laadukas opetus. On tehtävä koulutuspolitiikan uudistusten vaikutusarviointi.

 

Häggman nosti puheessaan esiin myös Kanta-Hämeen kannalta tärkeitä asioita.

-Kanta-Hämeen elinvoiman kannalta merkittävää on pääradan liikennöitävyyden parantaminen lisäraiteiden rakentamisella Pasila-Riihimäki-Tampere välille. Myös 2-tie on saatettava kuntoon, koska osa maakuntaa ei ole rautatieyhteyksien tavoitettavissa.

Häggman kiinnitti huomiota myös alemman tieverkon huonoon kuntoon ja toivoi lisärahoitusta alemmalle tieverkolle syksyn budjettiriihestä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic