Lounais-Häme Forssa

Johanna Talikaisesta Forssan seudun vuoden yrittäjänainen – "Pidän hirveänä ajatuksena, etten kehittäisi itseäni"

Jatkuva uuden oppiminen ja ideoiminen innostavat Forssan seudun vuoden yrittäjänaista eteenpäin.
Johanna Talikainen on toiminut Mainossatamassa yrittäjänä 15 vuotta. Jatkuvaan uusiutumiseen ja kehittymiseen on pakottanut jo pelkästään mainosalan muuttuminen.

Johanna Talikainen palkittiin Forssan seudun vuoden yrittäjänaisena lauantaina Forssan Yrittäjien ja Forssan Naisyrittäjien yhteisessä yrittäjäjuhlassa hotelli Scandicissa.

Talikainen tunnetaan ennen kaikkea mainostoimisto Mainossatamasta, jota hän luotsaa yhdessä yhtiökumppani Mika Sulosen kanssa.

Seitsemän ihmistä työllistävä Mainossatama vietti aiemmin syksyllä 15-vuotisjuhliaan – tosin takana oleva vuosimäärä yrittäjänä ei painanut ainakaan Talikaisen omassa vaakakupissa, kun hän oli valitsemassa vuoden yrittäjänaista Forssan Seudun Yrittäjänaisten hallituksessa 2010–2015 ja Forssan Yrittäjien hallituksessa 2016–2017.

– Mielestäni vuosimäärää merkityksellisempi valintakriteeri on se, että on kannustava ja hyvä esimerkiksi tuleville nuorille yrittäjänaisille, Talikainen sanoo.

Sellainen Talikainen myös haluaa olla. Hän toivoo myös pystyvänsä jakamaan omaa osaamistaan ja tietämystään eteenpäin.

Talikainen kertoo, että kun on nuoresta asti ollut monessa mukana, helposti myös pyydetään uusiin juttuihin mukaan.

– Kaikkeen ei silti voi suostua. Periaatteeni on, että annan kaikkeni sille, mihin lähden mukaan. Ja kun lähden mukaan vain sellaisiin asioihin, joihin uskon ja jotka koen merkitykselliseksi, on helppoa antaa kaikkensa, Talikainen sanoo.

Tällä hetkellä Talikainen vaikuttaa Mainossataman lisäksi Hämeen Sanomien hallituksessa, FAI:n osuuskunnan hallituksessa sekä Rotary Internationalissa Rotary Public Image Coordinatorina eli julkisuuskuvakoordinaattorina.

Lisäksi hän on toiminut Kasvu Open -kasvuyrityskilpailussa myllärinä neljän vuoden ajan.

– Jos on jotain osaamista, on arvomaailmani mukaista jakaa sitä myös eteenpäin. Lisäksi hallitustyöskentely opettaa. Samalla pystyy antamaan eteenpäin ja oppimaan itse.

Talikainen painottaakin jatkuvaa uusiutumista. Vuosien aikana vuoden yrittäjänainen on hankkinut useamman lisäkoulutuksen.

– Pidän hirveänä ajatuksena, etten kehittäisi itseäni. Jatkuvaa innostumista tarvitaan kaikessa, Talikainen sanoo.

Talikainen jatkaa, että yrittäjälläkin voi olla henkilökohtaisia urasuunnitelmia, paikallaan ei kannata pysyä.

Jo pelkästään oman yrityksen ala pakottaa jatkuvaan liikkeeseen. Mainosala on muovautunut 15 Mainossatama-vuoden aikana uuteen uskoon, kun esimerkiksi videot ja sosiaalinen media ovat vallanneet yhä isompaa siivua työstä.

– On pakko kehittyä ja olla koko ajan hermolla, jotta voi tarjota asiakkaallekin parasta. FL

Fingerpori

comic

Uusimmat