Johaug ruuhkautti Kuusamon lentokentän aulan - Norjan hiihtoässä laskee Pärmäkosken Rukan suosikeihin

Kuusamo
23.11.2018, 16:14

Urheilu-uutiset

Therese Johaugin paluu maastohiihdon maailmancupiin aiheutti perjantaina näyttävän mediahässäkän Kuusamon lentokentällä. Kymmenet tv-kamerat, valokuvaajat ja toimittajat odottivat Johaugin puolitoista tuntia myöhästynyttä lentoa ja saivat palkinnoksi maastohiihtotähden kahdeksanminuuttisen, poukkoilevan haastattelun.
Johaug niputti paluukilpailussaan Norjan Beitostölenissä kotimaiset haastajansa viime viikolla. Sunnuntaina hän mittaa vauhtiaan maailman parhaita vastaan Rukalla.
Maailmancup alkaa 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailulla.
– Minulle on tärkeintä se, että olen vihdoin takaisin kisoissa, Johaug kertoi.
– Toivon toki, että pystyn sunnuntaina kamppailemaan palkintopallisijasta tai ainakin top-5 -sijoituksesta.
Johaug luetteli hankalimmiksi vastustajikseen ruotsalaisen olympiavoittajan Charlotte Kallan, moninkertaisen arvokisamitalistin Krista Pärmäkosken ja aavistuksen yllättäen myös Yhdysvaltain Jessica Digginsin.
– Krista on perinteisen kympillä tosi hyvä. Hän oli vahva jo viime ja sitä edellisenä talvena ja varmasti vaikeasti voitettava täällä, Johaug kehaisi kotiyleisön suosikkia.

Huulirasva alkaa unohtua

Johaug yllättyi lentokentän tungoksesta, mutta esiintyi lyhyessä mediatilaisuudessaan rauhallisesti ja hyväntuulisena.
– Ymmärrän kiinnostuksen, mutten osannut odottaa aivan näin paljon mediaa paikalle. Kiva silti, että minusta ollaan edelleen kiinnostuneita. Ei varmaan kovin usein ole näin paljon mediaa kokoontuneena tälle lentokentälle, Johaug naurahti tilanteelle.
Johaugin dopingnäytteestä löytyi reilut kaksi vuotta sitten jäämiä anabolisesta steroidista klostebolista. Hän sanoi käryn johtuneen huulirasvasta, joka sisälsi tätä urheilijoilta kiellettyä lääkeaineitta.
Kuusamon lentokentällä Johaug välttyi huulirasvakysymyksiltä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic