Johaugin huulivoidepiina päättyi ylivoimaiseen voittoon Norjan kauden avauksessa - "OIen palannut"

Beitostölen
16.11.2018, 13:52

Urheilu-uutiset

Kilpailukiellon jäljiltä ensi kertaa kisaladuille palannut Therese Johaug on hurjassa kunnossa. Norjalaishiihtäjä pesi kilpakumppaninsa ylivoimaisesti 10 kilometrin kilpailussa kotimaansa Beitostölenissä.
Toiseksi sijoittunut maajoukkuehiihtäjä Ingvild Flugstad Östberg hävisi Johaugille peräti 23,9 sekuntia perinteisellä hiihtotavalla.
– Olen palannut, Johaug huusi maalissa englanniksi.
Hän kertoi Norjan tv-yhtiö NRK:n haastattelussa, että kisaaminen tuntui erityiseltä. Hän ei ollut hiihtänyt lumella kilpaa sitten huhtikuun 2016. Taukoa kertyi 958 päivää.
– Oli uskomattoman ihanaa päästä takaisin hiihtoperheeseen ja tavata taas kaikki. Tulla stadionille, kuulla starttinumeronsa kuulutettavan ja kuulla startin äänet, Johaug kertoi NRK:lle ja ihasteli kaikkea muutakin kisaan liittyvää.
Syksyllä 2016 Johaug antoi kiellettyä anabolista steroidia klostebolia sisältäneen dopingnäytteen norjalaishiihtäjien leirillä tehdyssä testissä ja joutui 18 kuukauden kilpailukieltoon. Johaugin mukaan kielletty aine joutui hänen elimistöönsä lääkevoiteesta, jota hän käytti rohtuneisiin huuliinsa.
Kesällä Johaug, 30, kisasi jo rullahiihtokilpailussa Norjassa ja oli silloinkin ylivoimainen.
Beitostölenin kisan kolmanneksi hiihti Kari Öyre Slind, joka hävisi Johaugille lähes minuutin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic