Lounais-Häme Forssa

Johdolle syytteet tehtaalla tapahtuneesta työturvallisuusrikoksesta

Forssalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtajalle ja tehdaspäällikölle vaaditaan tuomiota työturvallisuusrikoksesta. Kuvituskuva. Kuva: SUSANNA LÄHDEKORPI
Forssalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtajalle ja tehdaspäällikölle vaaditaan tuomiota työturvallisuusrikoksesta. Kuvituskuva. Kuva: Susanna Lähdekorpi

Kihlakunnansyyttäjä vaatii Forssassa toimivan rakennusalan yrityksen työnjohtajalle ja tehdaspäällikölle vähintään 20 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta työturvallisuusrikoksesta ja yritykselle vähintään 5 000 euron yhteisösakkoa, koska se ei ole noudattanut vaadittavaa huolellisuutta ja varovaisuutta rikoksen ehkäisemiseksi.

Yrityksen työntekijä loukkaantui vakavasti syyskuussa 2017 tapahtuneessa onnettomuudessa, kun hän oli nostoketjun irrottamisen jälkeen kävellyt hiomakoneen päällä ja sen päältä poistuessaan kone on päässyt liikkumaan ja kaatunut hänen päälleen.

Syyttäjän mukaan esimiehet ovat tahallaan tai huolimattomuudesta johtuen rikkoneet työturvallisuusmääräyksiä ja jättäneet huolehtimatta toiminnan järjestämistä koskevista tai muista työsuojelun edellytyksistä. Tehdaspäällikkö on syyttäjän mukaan laiminlyönyt velvollisuutensa huolehtia työpaikalla suoritettavan työn vaarojen ja haittojen arvioinnin toteuttamisen organisoinnista työturvallisuuslainsäädännön edellyttämällä tavalla sekä siitä, että työvälineiden tekniset ominaisuudet vastaavat työturvallisuuslainsäädännön edellyttämää tasoa. Työnjohtaja on laiminlyönyt velvollisuutensa tarkkailla työympäristön tilaa ja käytettyjen koneiden, laitteiden ja työmenetelmien turvallisuutta.

Tuomio asiassa annetaan 16. toukokuuta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

27.5.2020

Fingerpori

comic