Lounais-Häme

John McCain laskettiin hautaan ystävänsä ja koulutoverinsa viereen

Washington
03.09.2018, 05:53

Ulkomaat

Yhdysvalloissa edesmennyt amerikkalaissenaattori John McCain haudattiin sunnuntaina Annapolisin merisotakoulun hautausmaalle Marylandissa. Hautajaissaattue kulki pitkin merisotakoululle johtavia katuja, joiden jalkakäytävät olivat täpösen täynnä Yhdysvaltain lippuja ja kylttejä heiluttavia ihmisiä.
McCain valmistui merisotakoulusta vuonna 1958. Hän valitsi itse hautapaikkansa, joka sijaitsee hänen vanhan ystävänsä ja koulutoverinsa, amiraali Chuck Larsonin vieressä.
Republikaanipoliitikko laskettiin hautaan yksityisessä seremoniassa. Arkku kuljetettiin haudalle hevosten vetämällä vaunulla. Yleisöllä oli mahdollisuus jättää McCainille hyvästit aiemmin viikolla järjestetyissä muistotilaisuuksissa.
Lauantaina Washingtonin National Cathedralissa pidetyssä muistotilaisuudessa oli paikalla Yhdysvaltain entisiä presidenttejä, mutta presidentti Donald Trump ei osallistunut tilaisuuteen. Trumpia näkyvästi arvostellut McCain oli itse toivonut, ettei Trump osallistuisi hänen muistotilaisuuteensa.
Myöskään McCainin varapresidenttiehdokkaana vuoden 2005 vaaleissa toiminut Sarah Palin ei saanut kutsua tilaisuuteen. Palin on yhdistetty oikeistoradikaaliin liikkeeseen.
McCain menehtyi aivosyöpään runsas viikko sitten 81-vuotiaana. Hän kuului Yhdysvaltain viime vuosikymmenien merkittävimpiin poliitikkoihin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti