Lounais-Häme

Johtajasopimukseen erokorvaus Humppilassa

Humppilan kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnanjohtajan johtajasopimusta täydennetään erokorvauksella ristiriitatilanteessa.

Jos valtuuston ja kunnanjohtajan välille syntyy laaja erimielisyys, luottamuspulan syntyminen arvioidaan valtuuston päätöksellä ja todetaan tarvittaessa äänestyksellä. Kunnanjohtajalla on todetun luottamuspulan takia oikeus esityksen mukaan kahdeksan kuukauden palkkaa vastaavaan erokorvaukseen, kunhan itse irtisanoutuu tehtävästään yhteisellä sopimuksella.

Alkuperäisesitys koski 12 kuukauden palkkaa vastaavaa korvausta, mutta kunnanhallitus muutti sen 8 kuukaudeksi. Erokorvaus maksettaisiin ilman työvelvoitetta ja se sisältäisi irtisanomisajan palkan.

Aila Suikkanen (sd.) ehdotti Kari Aholan (kesk.) kannattamana, että johtajasopimukseen lisätään, että kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajat pitävät yhdessä kunnanjohtajan kanssa kehityskeskustelut vuosittain. Kunnanhallitus hyväksyi muutetun päätösehdotuksen kyseisellä lisäyksellä.

Aira Suikki (kok.) jätti erorahan suuruudesta eriävän mielipiteensä. -Kunnanjohtajan palkka on vastaavankokoisen kunnan kunnanjohtajan palkkaa korkeampi. Kun kunnassa on meneillään yt-neuvottelut, ei ole oikea aika päättää kunnanjohtajan erorahasta, Suikki arvioi.

Kunnanjohtaja Jari Keskitalo jääväsi itsensä pykälän käsittelyn ajaksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic