Lounais-Häme Ypäjä

Johtajasopimus kunnanvaltuustolle Ypäjällä – Kunnanjohtajan palkaksi esitetään 6 850 euroa kuukaudessa

Kunnanhallitus hyväksyi esitetyn luonnoksen mukaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi Riikka Riihimäen kanssa ja päätti esittää kunnanvaltuustolle johtajasopimuksen hyväksymistä.
Ypäjän kunta solmii johtajasopimuksen uuden kunnanjohtajansa Riikka Riihimäen kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuvaaja: Lassi Puhtimäki
Ypäjän kunta solmii johtajasopimuksen uuden kunnanjohtajansa Riikka Riihimäen kanssa. Kuva: Lassi Puhtimäki Kuvaaja: Lassi Puhtimäki

Ypäjän kunta on laatinut johtajasopimuksen, joka tehdään kunnanjohtajaksi valitun Riikka Riihimäen kanssa. Kunnanhallitus hyväksyi esitetyn luonnoksen mukaisen sopimuksen allekirjoitettavaksi Riikka Riihimäen kanssa ja päätti esittää kunnanvaltuustolle johtajasopimuksen hyväksymistä. Sopimus on allekirjoitettava ennen viranhoidon aloittamista.

Kunnanvaltuusto päätti yksimielisesti kokouksessaan 14.2.2019 valita Ypäjän kunnanjohtajaksi Riikka Riihimäen. Kuntalain mukaan kunnan ja kunnanjohtajan on tehtävä johtajasopimus, jossa sovitaan muun muassa kunnan johtamisen edellytyksistä, johtamisen toimintatavoista sekä kunnanjohtajan virkasuhteen ehdoista ja työn arvioinnista.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Saastamoinen (kok.) on neuvotellut Riikka Riihimäen kanssa johtajasopimuksen sisällöstä. Kunnanhallitus valtuutti kunnanhallituksen puheenjohtajan kunnanjohtajan esimiehenä neuvottelemaan katsomistaan tarvittavista muutoksista ja täydennyksistä sekä tämän jälkeen allekirjoittamaan sopimuksen.

 

Kunnanjohtajan virkasuhde on toistaiseksi voimassa oleva. Virassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa 1.4.–30.9.2019. Kokonaispalkka työsuhteen alusta lähtien ja koeaika mukaan lukien on 6 850 euroa kuukaudessa. Kunnanjohtajan palkkauksen taso ja vastaavuus vertailukohteisiin tarkastetaan vähintään vuosittaisten kehityskeskustelujen yhteydessä ja aina, jos tehtävän sisältö oleellisesti muuttuu. Kokonaispalkkaan lisätään myös kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaiset yleiskorotukset.

Kunnanjohtajan tehtävä kuuluu vastuullisiin ja itsenäisiin tehtäviin, joten virkasuhde ei kuulu työaikalain soveltamisen piiriin, vaan siihen sovelletaan kokonaistyöaikaa. Lisäksi kunnanjohtajalta edellytetään valtakunnan, maakunnan ja alan uutisten seuraamista. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

27.1.2020

Uusimmat