Lounais-Häme

Joka kolmas jättää lahjahankintoja joulun jälkeiseen aleen

Joulupaketteihin kääritään tänä jouluna muun muassa kodin pienelektroniikkaa. Kuva: Pessinen Seppo

Suurimmalla osalla suomalaiskuluttajista joululahjabudjetti on 300 euroa tai vähemmän, selviää Hintaoppaan ja Bilendin toteuttamasta kuluttajatutkimuksesta. Suosituin vastaus joululahjabudjettiin oli 101–200 euroa.

Lähes joka kolmas puolestaan jättää huokeiden hintojen toivossa osan lahjahankinnoista joulun jälkeisiin alennusmyynteihin.

Joulushoppailulle ominaista on myös kivijalkakauppojen suosiminen ja hintojen heilahtelu.

– Osallistujista 41 prosenttia aikoo ostaa suurimman osan tai kaikki joululahjansa kivijalkamyymälöistä. Vain 14 prosenttia vastaajista on suunnitellut ostavansa suurimman osan tai kaikki joululahjansa verkkokaupoista, kertoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett.

Hintaopas on tutkinut myös hintojen käyttäytymistä joulunalusviikkoina. Datasta selviää, että viime vuonna hinnat olivat edullisimmillaan 15.–17. joulukuuta.

– Tämän jälkeen hinnat kohosivat taas, mutta putosivat viime tipassa ostoksia tekevien onneksi 22.–23. joulukuuta. Halvimmillaan tuotteet olivat kuitenkin jouluaattona, Matinvesi-Bassett jatkaa.

Datan perusteella joulun hittituotteiksi ennustetaan pelikonsoleita. Listan kärkipäähän yltävät myös erilaiset kuulokkeet ja pienet kodinkoneet kahvinkeittimestä sähköhammasharjaan ja parranajokoneeseen.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic