Lounais-Häme

Joka neljäs suomalaiskuski kokee turvattomuutta hämärässä ajaessaan

48 prosenttia suomalaisista välttää pimeässä ajamista.

Neljäsosa suomalaisista tuntee olonsa turvattomaksi ratissa pimeällä, sillä näkeminen on silloin vaikeampaa. Lisäksi 48 prosenttia suomalaisautoilijoista välttää pimeällä ajamista, kertoo Specsaversin teettämä tutkimus.

Useimmiten hämärällä ajaessa ongelmia aiheuttavat vastaantulijoiden sokaisevat ajovalot. 40 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista mainitsee vastaantulijan ajovalojen häirinneen ajamistaan.

Monella syynä pimeiden teiden välttelyyn voi olla epävarmuus: hämärällä autoillessaan viidesosa suomalaisista ei näe tiemerkintöjä selvästi.

Reilu kymmenesosa tutkimuksen vastaajista myöntää, ettei pysty arvioimaan etäisyyttä muihin ajoneuvoihin yhtä tarkasti kuin muulloin.

Vastaajista 71,5 prosenttia kertoi sopeuttavansa ajotapansa olosuhteiden mukaiseksi. Liki puolet kertoi kytkevänsä kauko- tai sumuvalot tai molemmat päälle aina kun mahdollista.

Kesäkuussa 2017 toteutettuun tutkimukseen vastasi liki 4 400 vastaajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. Suomalaisvastaajia oli 1 104.

Uusimmat

Näkoislehti

4.8.2020

Fingerpori

comic