Lounais-Häme Jokioinen

"Jokainen lapsi on ehdottoman tärkeä" – Viime vuonna syntyneitä vauvoja juhlittiin Jokioisilla

Vauvakahvien tarkoituksena oli tutustuttaa vauvaperheitä toisiinsa ja antaa tietoa lapsiperheille Jokioisilla tarjottavista palveluista.
Tuulia, Matias ja helmikuun alussa yhden vuoden täyttänyt Ella Tenovuo osallistuivat vauvakahvitilaisuuteen hyvillä mielin. Kuva: Lassi Puhtimäki
Tuulia, Matias ja helmikuun alussa yhden vuoden täyttänyt Ella Tenovuo osallistuivat vauvakahvitilaisuuteen hyvillä mielin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Viime vuonna syntyneitä vauvoja juhlittiin Jokioisilla. Vauvakahvit järjestettiin vauvojen perheille nyt toista kertaa. Kunnantalossa keskiviikkona pidettyyn tilaisuuteen saapui perheineen noin puolet viime vuonna syntyneistä 31 vauvasta.

Tuulia ja Matias Tenovuo tulivat tilaisuuteen 1.2. yhden vuoden täyttäneen Ellan kanssa.

– On mukava tavata myös muita viime vuonna syntyneitä vauvoja ja heidän perheitään, Tenovuot sanoivat.

Tenovuon kolmilapsinen perhe viihtyy Jokioisilla hyvin. Perheeltä saavat kehuja niin kunnan perhepäivähoito, päiväkodit ja koulut, seurakunnan perhekerho kuin lapsiperheille sopiva rauhallinen ympäristökin.

Sanna-Reetta Iipola ja 4.2. yksivuotissynttäreitä viettänyt Ohto tulivat myös vauvakahveille.


”Seurakunnan tarjoama matalan kynnyksen toiminta ansaitsee kiitokset.”


 

– On kiva nähdä muita samanikäisiä lapsia. Minun ja mieheni perheeseen kuuluu myös 4-vuotias Vilho. Lapsiperheiden on hyvä olla Jokioisilla, vaikka Kalakosken ja Kuuman koulujen lakkauttamiset ovatkin harmittaneet. Seurakunta panostaa lapsiperheisiin, ja sen tarjoama matalan kynnyksen toiminta ansaitsee kiitokset, Iipola totesi.

Tutustumista ja tietoa

Vauvakahvien tarkoituksena oli tutustuttaa vauvaperheitä toisiinsa ja antaa tietoa lapsiperheille Jokioisilla tarjottavista palveluista.

– Jokainen syntyvä lapsi on ehdottoman tärkeä, ja lasten määrän väheneminen huolestuttaa hieman, kunnan perhepäivähoidon päällikkö Kirsi Sundqvist sanoi.

Sundqvist kertoi kunnan varhaiskasvatuksen tarjoavan perheille monenlaisia vaihtoehtoja. Hänen lisäkseen varhaiskasvatuspalveluja olivat esittelemässä varhaiskasvatusjohtaja Arja Mikkola ja perhepäivähoitaja Teija Raikko.

Loruretket ja lapsiparkki

Seurakunnan palveluja esitteli lapsi- ja perhetyöntekijä Helena Hacklin, joka toi myös MLL:n terveiset.

– Seurakunta ja kirjasto aloittivat viime syksynä Loruretket. Toiminta on tarkoitettu 0–3-vuotiaille lapsille oman aikuisen kanssa. Toiminta jatkuu kirjastossa ainakin kevätkauden ajan kerran kuukaudessa perjantaisin kello 10. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita, ja mukaan voi tulla yhdelle kerralle tai joka kerta, Hacklin kertoi.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Ohto ja Sanna-Reetta Iipola viihtyivät vauvakahvitilaisuudessa hyvin. Kuva: Lassi Puhtimäki

Seurakunta jatkaa myös viime vuonna aloittamaansa lapsiparkkitoimintaa. 0–6-vuotiaan lapsen voi tuoda hoitoon seurakuntatalossa olevaan lapsiparkkiin, kunhan ilmoittautuu etukäteen.

– Lapsiparkki järjestettiin viime vuonna tiistai-iltapäivisin, mutta vaihdoimme ajankohdaksi perjantain kahdesti kuussa kello 9–12. Perjantai on osoittanut suosituksi, ja lapsia on usein hoidossa kuudesta kahdeksaan, Hacklin sanoi.

Tilaisuudessa jaettiin vauvaperheille kirjalahjana Hannele Huovin Hiiri mittaa maailmaa -runokirja, joka oli kirjaston vinkkaama. Kirjan voi noutaa varhaiskasvatuksen toimistosta, jos ei päässyt vauvakahveille.

– Kirjalahja sopi myös siihen, että keskiviikkona vietettiin kansainvälistä ääneenlukupäivää. Kannustamme perheitä lukemaan lapsille pienestä pitäen, Sundqvist sanoi. FL

Lue myös: Vauvakato vaivaa Forssan seutua – ”Pohjanoteeraus on saavutettu”

Luitko tämän? Mitä vauvan päässä liikkuu? Entä minun? Perheryhmässä opitaan tunnistamaan tunteet ja niiden reaktiot

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic