Lounais-Häme Jokioinen

Jokainen lapsi on kullan arvoinen, myös kunnalle – Jokioinen juhlisti viime vuoden vauvoja

Jokioisilla juhlistettiin viime vuonna kuntaan syntyneitä vauvoja. Juhlasta aiotaan tehdä vuosittainen tapa.
Kati Seppänen ja puolivuotias Axel Karlund sekä Teija Kylmämetsä ja juuri vuoden täyttänyt Väinö Maidell ovat tyytyväisiä lapsiperheiden palveluihin Jokioisilla. Kuva: Saija Pennanen

– Lapsi on perheelleen tietysti maailman tärkein ja rakkain, mutta jokainen lapsi on myös kunnalle kullan arvoinen. Lapset tarkoittavat kunnalle tulevaisuutta ja siksi halusimme huomioida ikäluokan, joka joskus ottaa vastuun yhteisistä asioista.

Näin Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä avasi vauvaperheille tarkoitetun juhlan Jokioisten tietotalolla.

Syntyvyys laskee kuin lehmän häntä, ikäluokat pienevät ja poliitikot miettivät, mitä pitäisi tehdä tilanteen muuttamiseksi. Jokainen kunta hamuaa uusia asukkaita. Jokioisilla päätettiin kutsua kaikki viime vuonna syntyneet vauvat perheineen yhteiseen juhlaan.

– Tärkeintä, mitä kunta voi tehdä, on saada palvelut ja arki sujuviksi ja helpoiksi. Emme ole lähteneet kikkailemaan, van olemme sitä mitä olemme ja olemme hyviä siinä, Määttä totesi.

Lapsia Jokioisille syntyi viime vuonna 32. Heistä noin kolmannes perheineen osallistui juhlaan.

– Lapsitilanteesta puhutaan tietysti myös kunnan johtoryhmässä ja siellä syntyi ajatus, että halutaan muistaa niitä vanhempia ja perheitä, jotka ovat katkaisseet väestökatoa, Jokioisten varhaiskasvatusjohtaja Arja Mikkola selitti.

Tilaisuudessa kerrottiin lapsiperheille suunnatuista palveluista, tarjottiin kakkukahvit ja jaettiin vauvalahja, joka oli Jokioisten kirjaston vinkkaama satukirja. Vauvalahjaan ovat oikeutettuja kaikki viime vuonna syntyneet vauvat, ja ne jotka eivät osallistuneet juhlaan, voivat hakea kirjan kunnantalolta.

Yksi motiivi juhlalle oli myös tarjota vanhemmille tilaisuus tavata toisiaan ja tutustua.

– Nämä teidän lapsenne ovat ihan silmän räpäyksessä menossa kouluun ensimmäiselle luokalle, Mikkola muistutti.

Teija Kylmämetsä ja Kati Seppänen pitivät vauvaperheiden juhlaa tervetulleena. Eivätkä juhlan sankarit, Axel Karlund ja Väinö Maidellkaan vaikuttaneet olevan huomiosta pahoillaan.

Kylmämetsä tai Seppänen eivät koe, että Jokioisilta puuttuisi mitään lapsiperheen näkökulmasta.

– Kaikkeen ei ehdi mukaan, aika on niin kortilla, Kylmämetsä sanoi.

Lapsinelikkonsa kanssa juhlaan saapuneet Elina ja Markus Salola ovat niin ikään tyytyväisiä jokioislaisia.

– Vaikka kunta on pieni, täällä on tosi paljon toimintaa lapsiperheille, Markus Salola huomautti.

– Kerhot ja muut ovat hyviä paikkoja löytää lapsille kavereita saman ikäisistä lapsista, Elina Salola jatkoi perheen kuopus, 1,5 kuukauden ikäinen Otto sylissään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic