Jokerien kotiputki komistui maalimättäjäisissä kahdeksaksi kamppailuksi

Helsinki
21.11.2018, 22:32

Urheilu-uutiset

Jokerit porskuttaa KHL-jääkiekkoliigassa yhä tehokkaasti, sillä helsinkiläisyhdistelmä voitti kotipelinsä jo kahdeksannen kerran peräkkäin. Tällä kertaa Jokerien kotitaian pitävyyden sai tuta itälohkon kärkijoukkueisiin lukeutuva Avangard Omsk, jonka isännät löivät 7-4.
Heti avauserä paljasti, että kyseessä on niin sanottu huippuottelu. Jarruttelu oli tiessään, molemmat joukkueet paahtoivat vauhdikkaasti päädystä toiseen.
Kamppailun kulminaatiokohdaksi koettiin Helsingissä jälleen toinen erä, jonka kotijoukkue vei 4-1. Avangard pystyi kylläkin aivan toisen jakson kärkeen horjuttamaan Jokerien alkavaa karkumatkaa, kun sen tasoitus 1-1:een hyväksyttiin videotarkastuksen jälkeen ajassa 21.02.
– Tehtiin paikoistamme maalit, niitä vaan tuli yhtäkkiä peräkanaa, naurahti Jokerien kapteeni Sami Lepistö.

Tuleeko Vesalainen?

Jokereilta uupuu runkopelaajistaan tuoreeltaan iso tekijä, kun Marko Anttila loukkaantui viikko sitten. Leijonissakin marraskuun kotiturnauksessa pelanneen Anttilan jalkavamma pitää laitahyökkääjän sivussa arviolta noin kaksi kuukautta.
NHL:ssä Winnipeg Jetsissä vähälle vastuulle jäänyt ja enimmäkseen farmipelejä tahkonneen Kristian Vesalaisen, 19, on puolestaan uumoiltu palaavan pian Eurooppaan. Jokereihin hänet on liittänyt tieto, jonka mukaan helsinkiläisseura lunasti Vesalaisen KHL-oikeudet hiljattain SKA:lta. Avangard-ottelusta Jokerien hyökkääjätarpeita lisäsi nyt loukkaantunut Tomi Mäki.
– Minulla ei ole ilmoitettavaa. Mutta tiedän, että (Jari) Kurri ja (Janne) Vuorinen tekevät kaikkensa, että joukkue vahvistuu, että olisimme keväällä parhaimmillamme, Jokerien valmentaja Lauri Marjamäki kertoi.
Aikoinaan 1990-luvulla väitettiin, että Jokerien pukukopissa kapteeniston sana painoi siihen, että kuka joukkueeseen otetaan ja ketä ei. Tällä haluttiin säilyttää ja jopa vahvistaa harmoniaa.
– En tiedä enempää kuin tekään, Jokerien kippari kuittasi lehdistölle Vesalainen-utelusta.
– Tietysti mielenkiintoinen nimi, ja varmasti olisi meille hyvä lisä, Lepistö jatkoi.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic