Lounais-Häme

Jokiniemen kaudella kultainen päätös: Maailmanmestaruuden jälkeen palkintokaappiin Suomen mestaruus

Somerolla mäkioppinsa saanut Marko Jokiniemi ponkaisi kultaa kauden päättäneessä K42-mäen SM-kisassa. Kuva: Jaana Päkkilä
Somerolla mäkioppinsa saanut Marko Jokiniemi ponkaisi kultaa kauden päättäneessä K42-mäen SM-kisassa. Kuva: Jaana Päkkilä

Somerolaislähtöinen Marko Jokiniemi päätti kauden parhaalla mahdollisella tavalla. Jokiniemi hyppäsi kauden viimeisen kilpailunsa viikonvaihteessa Siilinjärven SM-kisoissa, joissa hän voitti kultaa M40–50-sarjassa.

Paimion Urheilijoita edustava Jokiniemi teki K42-mäessä kaksi tasaista hyppyä. Hän ponnisti mäestä 39 ja 39,5 metrin leiskautukset. Jokiniemen seurakaveri Sami Kesti hyppäsi kisassa hopealle.

– Ihan hyvä kisa, tuli kaksi tasaista hyppyä. Keli oli aamulla pakkasella, mutta aurinko lämmitti päivällä jo sen verran, että se alkoi vaikuttaa ylämäen latuun. Mäet olivat kyllä hyvässä kunnossa, Jokiniemi kertoo.

Jokiniemen kausi on nyt paketissa ja hyppyvehkeet pistetään vähäksi aikaa sivuun. Talvesta jäi hyvä maku suuhun. Hyppy kulki ja palkintokaappi sai kosolti täydennystä.

– Hyvä talvihan tämä oli. Kaudessa oli kaksi päätavoitetta, veteraanien MM-kisat ja SM-kisat, ja molemmista tuli kultaa. Eihän se voi paremmin mennä.

 

Marko Jokiniemi aikoo jatkaa hyppäämistä myös ensi kaudella.

– Kesällä aion hypätä Paimion mäestä. Talvella tähtäin on veteraanien olympialaisissa, jotka käydään tammikuussa Innsbruckissa. FL

 

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic