Lounais-Häme

Jokioinen sai omat venetsialaiset

Jokioisten Yrittäjät juhlistivat lauantaina kahvitilaisuudessa 30-vuotista taivaltaan. Paikalle Luonnonvarakeskuksen konehalliin saapui noin 50 kutsuvierasta, joihin lukeutui yhdistyksen entisiä puheenjohtajia sekä eri vuosien hallitusten jäseniä. Tilaisuudessa Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä korosti yrittäjien ja kunnan yhteistyön roolia muuttuvassa toimintaympäristössä.

-1980-luvulla yrittäjien ja kuntien suhteet olivat toisenlaiset. Istuttiin eri puolilla pöytää ja yrittäjien etujärjestöjen rooli oli voimakkaampi, aloitti Määttä.

-Nyt ollaan tilanteessa, jossa yrittäjäyhdistykset paikallistasolla yhdessä kuntien kanssa tekevät hyvää yhteistyötä. Ei voi kuvitella tilannetta, jossa yrittäjien etu olisi erilainen kuin kuntien, hän jatkoi.

Tilanteeseen vaikuttavat tulevien vuosien aikana kunnanjohtajan mukaan erityisesti muuttuvat sote-rakenteet sekä niistä seuraavat kuntarakenteiden uudistukset.

-Kun kaikki tässä maassa muodostetaan yhä isompiin yksiköihin ja tilauskoot kasvavat, siinä on tekemistä pienillä yrityksillä yrittää vastata tarjouspyyntöihin. Jos kehitys jatkuu näin, siinä on taas kuntien ja yritysten yhteinen intressi olemassa, hän korosti.

Muutoksiin reagoitiin Jokioisilla muun muassa palkkaamalla keväällä yritysasiamies. Tätä Määttä pitää edelleen hyvänä siirtona.

-Muutama vuosi sitten Forssan seudulla jotkut pitivät pohdintoja yritysasiamiesten palkkaamisesta kuntiin paluuna 1970-luvulle. Suvi Liljeqvist on ollut työssä nyt vähän aikaa, ja hänen aikansa on osoittanut, miten järkevää on, että yritysneuvonta tapahtuu paikallistasolla, kunnanjohtaja sanoi.

Jokioisten Yrittäjien puheenjohtaja Anne-Mari Aalto on tyytyväinen yhdistyksen jäsenmäärän kehitykseen. Hänen mukaansa keskimäärin noin 40 prosenttia kunnan yrittäjistä on järjestäytynyt.

-Jäsenistö on viime vuosina ollut aika vakiintunut, siinä noin 90 jäsenen tietämissä. Perustamisvuodesta jäsenmäärä on kolminkertaistunut, hän sanoi.

Paikallisten yrittäjien vireys näkyi yrittäjäkemujen jälkeen konehallissa toista kertaa pidetyillä Jokioisten juusto- ja viinijuhlilla. Jokioisten Kartanon Meijerin järjestämät juhlat houkuttelivat jälleen muitakin lähituottajia täydentämään pitopöytää viimevuotisen kävijämenestyksen jäljiltä. Yksi näistä yrittäjistä oli Jokioisten Leivän toimitusjohtaja Seppo Virtanen.

-Ennakkoon paikan juhlilta on varannut yli 800. Tuhanteensataan meille mahtuu kävijöitä ja viime vuonna päästiin yli 900 kävijään, hän tiesi kertoa.

Juhlan esiintyjälistalla olivat paikallinen soul- ja blues-bändi ABGB ja bilemusiikki-duo J&J Turusta sekä Kohisevat Voxit Hämeenlinnasta. Tapahtuman juonsi näyttelijä Tapio Kouki ja yleisöä hauskuutti myös drag queen NikoLa. Illan kruunasi elokuun loppuun sointuva, venetsialaistyylinen ilotulitus.

-Pidetään tulevaisuudessakin perinteestä kiinni, että tapahtuma olisi elokuun viimeisenä lauantaina, Virtanen vinkkasi. FL

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti