Lounais-Häme

Jokioinen tutkii: Tietotalolle majoitustiloja

Jokioinen selvittää miten Tietotalon tyhjät huoneet valjastetaan majoituskäyttöön.

Luonnonvarakeskus Luken poismuuton jälkeen talon tiloista on käytössä vain noin 20 prosenttia. Viimeisetkin Luken huoneet Humppilan puoleisessa siivessä tyhjenevät huhtikuun lopussa.

Alustavien arvioiden mukaan siipeen voisi sijoittaa kymmenkunta ikkunallista hotellihuonetta. Loimijoen puoleinen siipi jäisi edelleen yritystiloiksi. Myös ravintola säilyisi nykytiloissaan.

Nykyisten toimijoiden ei tarvitse väistää mahdollisen remontin tieltä.

 

Kunnanhallitus on ehdottanut valtuustolle, että se varaisi 20 000 euroa majoituskäytön kehittämistä varten.

-Rahasumma käytettäisiin tekniseen suunnitteluun ja liiketoimintasuunnitteluun, kertoo kunnanjohtaja Jarmo Määttä.

Muutostöiden kustannusarvio selviää alustavan suunnittelun edetessä.

 

Luke ja Jokioinen ovat sopineet, että kunta toteuttaa tutkijavaihdon käyttöön majoitustiloja. Määttä sanoo, että nyt on selvitettävä millainen määrä huoneita olisi järkevää.

-Vierailevien tutkijoiden lisäksi majoitusta tarvitsevat myös Luken eri toimipisteiden välillä liikkuva väki ja Tietotalon juhlapalveluja käyttävät. Myös matkatöitä tekevät ja komennusmiehet olisivat asiakaskuntaa.

Huoneet palvelisivat myös seutukunnan tarpeita.

Samassa yhteydessä on arvioitava huoneiden optimaalinen määrä toteuttamisen suhteen.

-Määrä pitää suhteuttaa tarpeeseen, mutta toisaalta 3–5 huoneen rakentaminen voi olla suhteessa kalliimpaa kuin esimerkiksi kymmenen huoneen.

Määttä sanoo, että kunnan on myös ratkaistava järjestääkö se hotellitoimintaa vai hoidetaanko majoituspalveluiden ylläpito kumppanin kanssa.

 

Jokioinen neuvottelee parhaillaan Ravintola Ruuhta ylläpitävän Feedin oy:n kanssa talon juhla-, kokous- ja ravintolatilojen sekä saunaosaston vuokraamisesta.

Yritys haluaa niihin sekä talossa järjestettäviin tapahtumiin yksinmyyntioikeuden ja vapaan hinnoitteluoikeuden elintarvike- ja alkoholimyyntiin.

-Jos sopimus syntyy, tämä tarkoittaa sitä, että tiloissa järjestettävien tapahtumien tarjoilut hoitaa Feedin oy, eivät ulkopuoliset pitopalvelut, selvittää hallinto- ja talousjohtaja Mika T. Rantala.

Yritys myisi tuotepakettina asiakkaalle sekä tarjoilun että tilat ja vastaisi molempien varausten vastaanottamisesta.

Feedin tilittäisi vuokratulon kunnalle.

-Vuokrahinnat määrittelisi kuitenkin kunta. Tässä yhteydessä niihin ei korotuksia suunnitella, mutta jossain vaiheessa ne todennäköisesti tarkistetaan. Hinnat ovat nimittäin olleet alusta asti samat, Rantala lisää.

 

Paikalliset yhdistykset ja tietotalon vuokralaiset ovat voineet vuokrata tiloja puoleen hintaan. Rantala arvioi, että alennukset poistetaan, koska yrittäjän olisi vaikea ratkaista kuka olisi alennukseen oikeutettu ja kuka ei.

Talon markkinointi aiotaan toteuttaa yhteistyössä kunnan yritysasiamiehen ja tietotalon ravintolayrittäjän kanssa.

Yritysasiamies Jarmo Kujanpää vastaa toimistotilojen vuokraamisesta. FL

 

Jokioisten Tietotalo
Rakennus valmistui Jokioisten kartanon päänavetaksi vuonna 1890.Kunta osti tyhjillään olleen rakennuksen lantaloineen ja maa-alueineen Senaattikiinteistöiltä 2004.Navetta muuntui Tietotaloksi mittavalla saneerauksella, joka valmistui vuonna 2007.Alakerran ja yläkerran rakentaminen maksoi noin 4,4 miljoonaa euroa, josta kunnan osuus on 2,4 miljoonaa. Taloon saatiin 2 miljoonaa euroa kansallista ja EAKR-rahoitusta.4000Talossa on lähes 4 000 neliötä nykyaikaista toimistotilaa.Rakennukseen muutti Agropolis-tiedepuisto. Myös kunta, yrityksiä ja Maatalouden tutkimuskeskus (MTT) asettuivat taloon.Parhaimmillaan talon käyttöaste oli lähes sata.Luonnonvarakeskus Luke muuttaa pois tämän kuun loppuun mennessä.Talossa on yritys- ja kokoustiloja, 30-hengen auditorio, messu- ja juhlatiloja, aulan näyttelytila Pehkonen, Sotaveteraanien perinnehuone, sauna sekä Ravintola Ruuhi.

Uusimmat

Fingerpori

comic