Lounais-Häme Jokioinen

Jokioinen tyrmäsi jo kerran sateenkaariliputuksen – Vihreiltä valtuustoaloite Priden puolesta

Päätös Pride-liputuksesta herättää myös kritiikkiä. Kuva: Rauno Lahti
Forssa ja Hämeenlinnan muuan muassa ovat jo tehneet päätöksen Pride-liputukseen osallistumisesta. Kuva: Rauno Lahti

Jokioisten kunnanhallitus päätti maanantaina äänestyksen jälkeen, ettei kunta nosta sateenkaarilippuja salkoon Helsinki Pride -viikolla.

Päätöksestä pettyneenä vihreiden valtuustoryhmä teki keskiviikkona aloitteen Pride-liputuksen puolesta.

– Esitämme, että Jokioisten kunta juhlistaa Pride-liikettä liputtamalla Helsinki Pride -viikolla sateenkaaren väreissä ja huomioimalla yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden näkyvästi omassa toiminnassaan kyseisen viikon aikana, Ursula Mansikka sanoi.

Mansikan ja Marjo Ramstadiuksen allekirjoittamassa aloitteessa todetaan Helsinki Priden olevan Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma ja yksi vuoden isoimmista yleisötapahtumista. Viime vuosina marssille on arvioiden mukaan osallistunut yli 100 000 ihmistä.

He painottavat Priden olevan ennen kaikkea ihmisoikeustapahtuma.

– Sen ydinviesti on, että riippumatta siitä, ketä rakastaa ja mihin sukupuoleen tuntee kuuluvansa, jokaisella meistä on oikeus olla oma itsensä, joutumatta pelkäämään syrjintää, häirintää tai väkivaltaa. Tällainen vapaus ei ole ollut eikä ole itsestäänselvyys.

Yhä useammat kaupungit, Forssa mukaan lukien, on päättänyt osallistua Pride-liputukseen.

– Kaupungit, viranomaiset, yritykset ja muut toimijat muistuttavat omassa toiminnassaan sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuudesta, yhdenvertaisuudesta ja jokaiselle meistä kuuluvista jakamattomista ihmisoikeuksista. FL

Uusimmat

Näkoislehti

19.9.2020

Fingerpori

comic