Lounais-Häme Jokioinen

Jokioinen valmistelisi isoa sote-kuntayhtymää varasuunnitelmaksi

Forssa päättää vastauksestaan ensi maanantaina.
Jokioinen on valmis lähtemään mukaan maakunnallisen soten valmisteluun. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan seudun kunnat ovat suunnitelleet antavansa Hämeen liitolle yhdenmukaisen vastauksen maakunnallisen sote-kuntayhtymän valmistelusta, jos valtakunnallinen sote- ja maakuntauudistus lykkääntyy.

Jokioisten kunnanhallitus on linjannut lyhykäisesti, että kunta on valmis lähtemään sote-kuntayhtymän valmisteluun. Tämä linjaus ilman ehtoja ja varauksia menee kunnanvaltuustolle tiedoksi.

Forssan kaupungin tuleva lausunto on huomattavasti laveampi.

Forssan kaupunginhallitus jätti asian kokouksessaan 11. helmikuuta vielä pöydälle, jotta saataisiin kenties lisää tietoa sote-uudistuksen kohtalosta eduskunnassa, ja päätti viedä päätösehdotuksen mukaisen pohjaehdotuksen valtuuston käsiteltäväksi 25.2. pidettävässä kokouksessa.

Kaupunginhallitus käsittelee valtuustolle tehtävää ehdotusta uudelleen ensi maanantaina 25.2. juuri ennen valtuuston kokousta.

Forssan kaupunginjohtajan virkamiestyönä valmistelema päätösehdotus puoltaa maakunnallisen sote-kuntayhtymän valmistelua pyörein sanankääntein ilman ehdotonta kaupungin sitoutumista. FL

Lue lisää: Kanta-Hämeen kuntien on nyt linjattava kantansa vapaaehtoiseen soteen – Maakuntajohtaja: Kyse on maakunnan olemassaolosta

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic