Lounais-Häme Jokioinen

Jokioinenkin mukaan seudullisiin neuvotteluihin – Rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun kustannukset yhtenä näkökulmana

Jokioinenkin lähettämässä ison porukan neuvotteluihin rakennusvalvonnasta ja ympäristönsuojelusta.
Kuvituskuva.

Jokioisten kunta on halukas käynnistämään omalta osaltaan neuvottelut, jotka koskevat kuntien yhteistä sopimusta seudullisesta rakennusvalvonnasta ja ympäristönsuojelusta. Jokioisten kunnanhallitus esittääkin Forssan kaupungille neuvottelujen käynnistämistä.

Kunnan edustajiksi neuvotteluihin nimettiin Jokioisilta laaja ja arvovaltainen ryhmä, johon kuuluvat kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jorma Hacklin (sd.), kunnanhallituksen puheenjohtaja Sakari Raiskio (kesk.), teknisen lautakunnan puheenjohtaja Pauli Marttila (kesk.), vs. kunnanjohtaja Mika Rantala ja kunnaninsinööri Kari Tasala.

Noin kuukausi sitten Tammelan kunnanhallitus teki Forssalle vastaavan esityksen. Myös Jokioisten luottamushenkilöiden keskuudessa on virinnyt halu tarkastella aiempaa sopimusta uudelleen ja keskustella ja neuvotella sen sisällöstä tarkemmin.

Rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun palveluja on tuotettu seutukunnallisesti vuoden 2019 alusta lähtien. Jokioisilla luottamushenkilöitä askarruttavat erityisesti palvelun kustannukset suhteessa palvelun laatuun ja kuntaa koskettavien tehtävien määrään.

Kunnanhallitus päätti uusista neuvotteluista yksimielisesti.

Toistaiseksi mukana olevista kunnista Tammela ja Jokioinen ovat ainoina esittäneet uusien neuvottelujen käynnistämistä. Jokioisten vs. kunnanjohtaja Mika Rantala toteaa, että välillisesti neuvottelut alkaessaan koskettavat joka tapauksessa Humppilaa ja Ypäjää, jotka myös ovat mukana järjestämässä ja käyttämässä seudullisia rakennusvalvonnan ja ympäristönsuojelun palveluita.

Uusimmat

Fingerpori

comic