Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisilla kaivataan lisää opiskelupaikkoja musiikkiopistoon – Kunta: aika vapauttaa

Koulutuslautakunnan mukaan jokioislaislapsilla on verraten hyvin musiikin opiskelupaikkoja
Jokioislainen Ottilia Kutila pianotunnilla Lounais-Hämeen musiikkiopistossa marraskuussa 2018. Kuvituskuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Joukko Lounais-Hämeen musiikkiopiston jokioislaisia vanhempia on kirjeitse penännyt kunnalta Jokioisten lapsille ja nuorille yhtäläisiä mahdollisuuksia opiskella musiikkiopistossa kuin forssalaisnuorilla on.

Jokioisten kunta ostaa Forssan kaupungin omistamasta musiikkiopistosta tällä hetkellä 33 oppilaspaikkaa jokioislaisille lapsille ja nuorille musiikin laajan perusopetuksen opintoihin.

Koulutuslautakunta toteaa, että Jokioisten kunnalla on tällä hetkellä suhteessa kuntien asukas- ja lapsimääriin yhtä paljon opiskelupaikkoja musiikkiopistossa kuin Forssan toivoilla ja jopa enemmän opiskelupaikkoja kuin seudun muiden kuntien lapsilla ja nuorilla.

Jokioisten kunta järjestää musiikin opetusta kunnan lapsille ja nuorille myös Jokiläänin kansalaisopistossa.

Lue myös: “Lapsi on saattanut joutua pyrkimään sisään jopa 5–7 kertaa” – miksi pääsylippu musiikkiopistoon on Jokioisilla kiven alla?

Jokioisten mukaan eroja kuntien välillä palvelujen määrässä ilmenee niin kauan, kuin Lounais-Hämeen musiikkiopisto on Forssan kaupungin omistama opisto ja opiskelijapaikoista päätetään erillisin sopimuksin. Toistaiseksi seudun kuntien välillä ei ole käyty virallisia keskusteluja tai neuvotteluja vapaan sivistystyön oppilaitosten yhdistämisestä / yhteisomistajuudesta.

Jokioisten koulutuslautakunta on keskustellut musiikkiopiston paikkamäärästä viime vuosien aikana talousarvion laadinnan yhteydessä. Ostettava paikkamäärä ei kuitenkaan ole kasvussa, mihin vaikuttavat talouspaineet ja lapsimäärän selvä laskusuunta.

Uusien jokioislaisten on ollut vaikeaa päästä sisään Lounais-Hämeen musiikkiopistoon, koska opiskelupaikkoja ei ole toisilta jokioislaisilta juuri vapautunut.

Tilanne muuttuu kuitenkin lähivuosina, sillä musiikkiopistossa opiskelee tällä hetkellä seitsemän jokioislaista oppilasta, joilla on ikää 18 vuoden tietämillä. Näin opiskelupaikkoja alkaa vapautua. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

18.2.2020

Uusimmat