Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisilla kehitellään ilmastoystävällistä lehmää – Kova ruokahalu on yksi ekologisen lehmän tärkeistä piirteistä

Luke tutkii, miten lehmästä saataisiin ilmastoystävällisempi. Mikään yksittäinen temppu ei riitä, vaan keskiöön nousevat lehmien hyvä hoito ja kova ruokahalu.
Luken lehmät ovat nyt lomalla kesälaitumilla, ja niiden tutkiminen jatkuu vasta syksyllä. Tutkimusprofessori Marketta Rinteen mukaan Luken lehmät ovat jalostukseltaan huippuyksilöitä. Ne ovat erityisen tuottavia ja kestäviä. Kuva: Tapio Tuomela

Luke tutkii, miten lehmästä saataisiin ilmastoystävällisempi. Mikään yksittäinen temppu ei riitä, vaan keskiöön nousevat lehmien hyvä hoito ja kova ruokahalu.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic