Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisilla aloitteita loppusuoralle - Kouluasiat ja tonttimyynti tapetilla

Jokioinen järjesti viime kesänä tontti-illan, jossa kiinnostuneita kuljetettiin katsomassa kunnan vapaita tontteja. Yksi heistä oli Tulku Dakpa Rinpoche.

Vasemmistoliiton Jokioisten valtuustoryhmä esitti toissa vuoden valtuustoaloitteessaan, että kunta alentaisi korkeaa omakotitonttihinnoitteluaan. Kunnanhallitus päätti viime kesänä asuntotonttien alennusmyynnistä. Asuntotonttien alennusmyynti jatkuu tämän vuoden loppuun asti. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se toteaa aloitteen loppuun käsitellyksi.

Kokoomuksen valtuustoryhmä esitti toissa vuonna aloitteessaan, että kunta selvittäisi toisen asteen opiskelijoiden materiaalihankintojen tukemista. Asia on edennyt valtakunnallisesti niin, että hallitusohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi oppivelvollisuusiän pidentäminen 18 ikävuoteen ja opiskelijoille maksuton toisen asteen koulutus. Kunnanhallitus esittää aloitetta loppuun käsitellyksi.

Keskustan ja vihreiden valtuustoryhmät jättivät Jokioisilla joulukuussa 2018 valtuustoaloitteen selvityksestä koulukuljetusten järjestämiseksi yli kuntarajojen, yhdessä naapurikuntien kanssa. Yhteistyösuunnitelmista huolimatta Forssan seudun kunnilla ei ole sivistystoimenjohtajien mukaan valmiuksia suunnitella esi- ja perusopetuksen osalta yhteisiä kuntarajat ylittäviä oppilaaksiottoalueita eikä tähän liittyviä yhteisiä koulukuljetuksia yli kuntarajojen. Jokioisten kunnanhallitus jätti aloitteen pöydälle lisäselvityksiä varten.

Jokioisten kunnanvaltuusto käsitteli viime vuonna loppuun kolme valtuustoaloitetta. Kolmen loppusuoralle jo kääntyneen aloitteen lisäksi kesken on tällä hetkellä viiden valtuustoaloitteen käsittely. FL

Juttua muokattu 29.1. klo 12.30.

Muokattu jutun rakennetta ja korjattu päätöstä koulukuljetusasiassa. 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

21.2.2020

Uusimmat