Lounais-Häme

Jokioisilla tehdään Suomen paras aluehunaja

Suomen Mehiläishoitajain Liiton sadonkorjuuseminaarissa Järvenpäässä palkittiin Suomen parhaat hunajantuottajat.

Suomen Paras Hunaja -kilpailussa kisasi 89 eri hunajaa. Kilpailussa oli tänä vuonna neljä sarjaa: kiteytetty, juokseva, yksikukkahunaja (lajihunaja) ja aluehunaja (lajihunaja).

Suomen Paras Hunaja 2017 -kilpailun voitti Raimo Tervola puolukkahunajallaan. Kokenut tarhaaja vei voiton toista kertaa peräkkäin.

Järvenpäästä saatiin menestystä myös Lounais-Hämeeseen, kun Teemu Aittamaan Jokioisilla tuotettu Korpikuusikon hunaja voitti aluehunajasarjan.

Kiteytetyn hunajan sarjan voitti Jorma Sahinaho Saarijärveltä ja juoksevan hunajan sarjan Veikko Lehtonen niin ikään Saarijärveltä. Yksikukkahunajien sarjan otti nimiinsä Raimo Tervola, joka vei puolukkahunajallaan myös kokonaiskilpailun voiton.

Tervola toteaa vaatimattomasti, että voittajahunajan salaisuus on hyvä tarhapaikka.

-Minulla on tarha puolukka-jäkäläkankaan reunassa, joten mehiläisten on ruokaa saadakseen käytävä puolukalla.

 

Kilpailussa valittiin kunkin sarjan paras hunaja yleisöäänestyksellä viiden loppukilpailuun päässeen hunajan joukosta. Kokonaiskilpailun voittajaksi valitaan kaikkein eniten ääniä saanut hunaja.

Jotta hunaja pääsee loppukilpailuun, sen on oltava ulkonäöltään, hajultaan ja maultaan täysin moitteetonta. Hunajia karsitaan kilpailusta muun muassa ilmakuplien, käymisen, roskien ja vaahdon perusteella.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti