Lounais-Häme

Jokioisilla Valintatalo K-marketiksi

Kesko on muuttanut Siwoja ja Valintataloja K-marketeiksi noin 30 kaupan kuukausitahdilla.

Forssan seudulla ensimmäinen K-marketiksi muuttuva Suomen Lähikaupan myymälä on Jokioisten Valintatalo. Jokioisten K-marketin avajaisia on tarkoitus juhlia elokuun loppupuolella. Ennen avajaisia kauppa on kiinni vähintään kaksi päivää muutostöiden takia.

-Muutoksessa valikoima vaihtuu, ulkonäkö muuttuu, minkä lisäksi hintatasoa lasketaan, sanoo Keskon päivittäistavarakaupan viestintäpäällikkö Satu Pusa.

Kaupan myymäläpäällikkö Satu Tourosen mukaan uusitaan myös kassajärjestelmä, jonka käyttöä työntekijät harjoittelevat jo ennen muutosta. Työntekijät ovat myös tutustuneet kaupan uusiin tuotteisiin muissa K-marketeissa.

Työntekijät ovat ottaneet Tourosen mukaan muutoksen iloisina vastaan. Sama henkilökunta jatkaa K-marketin aikana.

-Onhan se aina mukavaa oppia uutta, vaihtelu virkistää. Työt jatkuvat, mikä tietysti tärkeintä, Touronen kertoo.

Osa vanhoista Siwoista ja Valintataloista suljetaan, mutta esimerkiksi Turuntien Siwa Forssassa muuttunee joissain vaiheessa K-marketiksi. Keskon Etelä-Suomen aluepäällikkö Antti Palomäki ei suoralta kädeltä laita Forssan Valintataloakaan liipaisimen alle, vaikka Citymarket ja Prisma ovat lähietäisyydellä.

-Asiaan vaikuttaa moni seikka, mutta jos asiakkaita riittää, kauppa voi jatkaa, vaikka lähellä olisi muitakin kauppoja. Pienemmät kaupat ovat nopean asioinnin myymälöitä, ja niillä on erilaisia asiakkaita kuin isoissa, Palomäki sanoo.

Kesko julkaisee elokuun alussa listan, jossa kerrotaan, mitkä Suomen Lähikaupan entiset liikkeet muutetaan K-marketeiksi loppuvuoden aikana. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic