Lounais-Häme

Jokioisille avataan uusi huoltoasema – pikaruokaravintola palaa samoihin tiloihin

Jokioisten Neste lopetti toimintansa Keskuskadulla viime vuoden lokakuussa. Siitä lähtien paikkakunnalla ei ole ollut varsinaista huoltoasemaa, vaikka polttoainetta saakin Sällinrinteen ABC:n kylmäasemalta.

Kaverukset Mika Michelsson ja Sami Romppainen päättivät keväällä täyttää tyhjiön.

-Yrittämisen halu oli varmaan pääsyynä miksi tähän lähdimme. Tämä on muutenkin tuttu paikka ja tälle kylälle tarvitaan huoltoasema. Näimme tämän enemmän mahdollisuutena kuin uhkana, Romppainen selvittää.

Kaksikolla on aikaisempaa kokemusta yrittämisestä, mutta huoltamoala on molemmille uutta. Michelsson on toiminut taksiyrittäjänä vuodesta 2003 alkaen ja Romppainen on rakennusalan yrittäjä.

Aiemmin samassa kiinteistössä toiminut Nesteen huoltoasema päätyi konkurssiin, mutta Romppainen ja Michelsson uskovat parempaan menestykseen.

-Ainahan riskit on olemassa, mutta niitä on vaikea arvioida. Kaikkien laskelmien mukaan tästä pitäisi tulla kuitenkin ihan toimiva yritys, Romppainen vakuuttaa.

 

Uuden huoltoaseman nimi on SEO Monttu Jokioinen. SEO valikoitui yhteistyökumppaniksi yksinkertaisesta syystä.

-Vertailimme paljon eri öljy-yhtiöitä ja meidän kannaltamme SEO oli paras vaihtoehto. SEO tuo polttoaineet ja me saamme myydä myymälässä mitä haluamme eikä he vaikuta muuhun toimintaamme. Melkein kaikki muut yhtiöt, kuten Neste ja Shell, pakottavat myymään omia tuotteitaan, Romppainen kertoo.

Huoltoasemalle on palkattu neljä työntekijää, jotka takaavat nykypäivän huoltoasemilla harvinaisen palvelun.

-Tulemme olemaan Loimaan tällä puolella ainoa palveluasema, kun Forssassakaan ei enää taida mistään saada palvelua. Tänne tulee palvelutankkaus ja tankkauksen voi maksaa kassalle, joka tekee tästä ainoan paikan kymmenien kilometrien säteellä, jossa niin voi tehdä, Romppainen sanoo.

-Eli voi tulla vaikka sisälle sanomaan, että tankki täyteen ja maksaa sitten polttoaineen kassalle.

SEO Monttu Jokioinen aikoo myydä ennen kaikkea palveluita. Polttoaineen hinnoilla tai elintarvikekaupalla on turha lähteä kilpailemaan asiakkaista.

-Panostamme palveluun ja sillä lähdemme myymään. Vaihdamme polttimoita, pyyhkijöitä ja täytämme lasinpesunesteet. Täältä saa kaiken sen palvelun mitä esimerkiksi vanhemmat ihmiset ehkä kaipaa.

 

Huoltoaseman sisätiloihin tulee lounaskahvila sekä hampurilaisravintolaketju Xmeal, josta tulee samalla Jokioisten ainoa pikaruokaravintola.

-Xmeal ehti hetken aikaa Nesteen rinnalla tällä paikalla olemaan, jonka aikana ravintola ehti nostamaan suosiotaan Jokioisilla. Sitä on vähän kaivattukin takaisin, Michelsson paljastaa.

Huoltoasemalla tullaan myös myymään autotarvikkeita sekä tiloihin tulee Veikkauspiste. Huoltoasema tulee olemaan auki arkisin aamukuudesta iltayhdeksään sekä viikonloppuisin, mutta myöhemmin ilmoitettavilla aukioloajoilla.

SEO Monttu Jokioinen avataan viikolla 34. Tarkkaa päivämäärää yrittäjäkaksikko ei uskalla antaa, mutta huoltoaseman avajaiset on tarkoitus järjestää ensimmäisenä aukioloviikonloppuna.

-Avajaisissa tulee olemaan kaikennäköistä ohjelmaa. Pomppulinnaa lapsille, tavarantoimittajilta tulee esittelijöitä ja kun tänä vuonna on SEO:n 40-vuotisjuhlat, niin sieltäkin tulee edustajia edustamaan, Romppainen ilmoittaa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti