Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisille nousevan asuntolan peruskivi muurattiin, uusi koti rakennetaan 15 asukkaalle

Tekeillä 15 asuntoa kehitysvammaisille tai muuten erityistä tukea tarvitseville.
Asuntolatyömaan vastaava mestari Ari Haulivuori (vas.) seuraa vierestä, kun Pertti Suominen lukee peruskirjan tekstiä tilaisuuteen osallistuville. Pertin oikealla puolella seisoo hänen tyttärensä Saija Suominen, joka muiden asuntolan tulevien asukkaiden kanssa pääsi muuraamaan rakennuksen peruskiveä. Kuva: Tapio Tuomela
Asuntolatyömaan vastaava mestari Ari Haulivuori (vas.) seuraa vierestä, kun Pertti Suominen lukee peruskirjan tekstiä tilaisuuteen osallistuville. Pertin oikealla puolella seisoo hänen tyttärensä Saija Suominen, joka muiden asuntolan tulevien asukkaiden kanssa pääsi muuraamaan rakennuksen peruskiveä. Kuva: Tapio Tuomela

Kehitysvammaisten Palvelusäätiön rakennuttaman asuntolan peruskivi muurattiin torstaina Jokioisilla. Vanhustentalojen naapuriin Opintiellä nousevassa rakennuksessa on 15 asuntoa, jotka on tarkoitettu kehitysvammaisille tai muille erityistä tukea tarvitseville asukkaille.

Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co oy ja urakoitsijana toimii Ojarannan Rakennus oy. Rakennustyöt käynnistyivät vuodenvaihteessa. Valmista on ensi tammikuussa.

Hanketta on valmisteltu yhteistyössä Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän kanssa. Hyky valitsee tulevat asukkaat omalta toimialueeltaan. Asukkaiksi on tulossa arjessaan paljon apua ja tukea tarvitsevia ihmisiä, joten henkilökuntaa tarvitaan ympärivuorokautisesti. Palvelutoiminta luo uusia työpaikkoja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

Valmistuvat asunnot vastaavat nykyaikaisia asumisvaatimuksia ja ovat esteettömiä .Kullakin asukkaalla on 28 neliömetrin asunto, johon kuuluu tupakeittiö, makuualkovi ja esteetön kylpyhuone. Kaksikerroksinen rakennus koostuu kolmesta kotiryhmästä, joissa kussakin on viisi asuntoa sekä asukkaiden yhteinen keittiö ja olohuone. Asukkaiden käytössä on lisäksi tilava monitoimitila sekä yhteiset sauna- ja pesulatilat.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt rakennushankkeelle investointiavustuksen ja korkotukilainan.

Uusi koti tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua, joka sisältää asukkaan tarvitseman yksilöllisen tuen, ohjauksen ja avustamisen siten, että hänen on mahdollista elää omannäköistään, turvallista ja hyvää arkea.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen muutto lapsuudenkodista omaan kotiin on suuri elämänmuutos hänelle ja hänen perheelleen. Tulevan kodin asukkailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus osallistua Kehitysvammaisten Palvelusäätiön järjestämään muuttovalmennukseen, joka alkaa toukokuussa.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on omaisjärjestötaustainen, valtakunnallinen toimija, joka rakennuttaa ja ostaa asuntoja kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. Palvelusäätiö on rakennuttanut kaikkiaan 30 ryhmämuotoista kotia eri puolille Suomea ja hankkinut yli 400 asuntoa. Kehitysvammaisten Palvelusäätiö tarjoaa oman kodin kaikkiaan yli 1100 tukea tarvitsevalle asukkaalle. Palvelusäätiö järjestää myös lyhytaikaisen huolenpidon palveluita ja edistää hyvän elämän edellytyksiä aktiivisen kehittämisen ja koulutuksen, vaikuttamisen ja viestinnän keinoin.

Uusimmat

Fingerpori

comic