Lounais-Häme

Jokioisille uusia luottamushenkilöitä

Jokioisten kunnanvaltuusto hyväksyi keskiviikkona kahden luottamushenkilön eroanomukset yksimielisesti.

Kokoomuksen Sari Kortepohja haki eroa luottamustoimista 1.6. alkaen, koska hänet on valittu terveydenhuollon palvelualuejohtajaksi Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymään. Kortepohja on ollut kunnanvaltuuston jäsen, kunnanhallituksen varajäsen sekä koulutuslautakunnan ja valtuuston vaalilautakunnan jäsen.

Myös kokoomuksen 1. varavaltuutettu ja vapaa-aikalautakunnan jäsen Aino Vilkki anoi eroa luottamustoimista. Syyksi Vilkki on ilmoittanut henkilökohtaiset syyt.

Vapautuneet luottamustehtävät ovat kokoomuksen paikkoja. Uudeksi kunnanvaltuuston jäseneksi kokoomuksen valtuustoryhmä esitti Jussi Tiensuuta ja valinta hyväksyttiin yksimielisesti. Niin ikään kunnanhallituksen varajäseneksi nimettiin kokouksessa Martti Esala. Koulutuslautakunnan jäseneksi valittiin Asmo Porma ja valtuuston vaalilautakunnan jäseneksi Jussi Tiensuu.

Vapaa-aikalautakunnan jäseneksi valittiin Erja Liuski.

Valtuuston 1. varajäsenestä todettiin valtuustossa, että henkilövalinta tehdään vaalituloksen mukaan. Ylen vaalipalvelun tilastojen mukaan varajäseneksi nousisi Pekka Ekholm.

Asian käsittelyn yhteydessä vasemmistoliiton valtuutettu Pauli Myllyoja nosti esille sukupuolikiintiön. Hän ihmetteli, että voiko lautakuntaan naisjäsenen tilalle valita miehen.

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä ja valtuuston puheenjohtaja Jorma Hacklin vastasivat Myllyojalle, että kunnanhallitus tutkii ja vahvistaa valinnat myöhemmin.

Tasa-arvolaissa sukupuolikiintiöt määritellään niin, että kunnan valmistelevissa toimielimissä pitää olla sekä miehiä että naisia vähintään 40 prosenttia. Vaaleilla valittuihin toimielimiin sääntö ei päde. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic