Lounais-Häme

Jokioisilta helpotusta seutukunnan liikuntasalipulaan

Forssan seudulla kärvistellään kroonisessa liikuntasalitilapulassa. Nyt siihen on saatu jonkunlaista lievitystä Jokioisilta, kun kunta teki sopimuksen valtio-omisteisen Senaatti-kiinteistöjen kanssa entisen MTT:n liikuntasalin vuokraamisesta.

Jokioisten kunta vastaavasti vuokraa tilaa eteenpäin yhdistyksille, järjestöille, urheiluseuroille ja yksityishenkilöille. Jokioislaiset alle 18-vuotiaat, koulut, päiväkodit, kansalaisopistot ja eläkeläiset voivat käyttää tiloja ilmaiseksi.

Paikallisille yhdistyksille salivuokra on 10 euroa tunti, ulkopaikkakuntalaisilta veloitetaan 20 euroa tunti. Lisähinnasta on vuokrattavissa myös saunatilat miehille ja naisille erikseen.

 

Jokioisten kunnan vapaa-aikasihteeri Jari Menna kertoo, että kaikista Jokioisten kunnan sisäliikuntatiloista on tulossa maksullisia. Miinan ja Paanan koulujen salivuorot ehdittiin jakaa ennen Datumiksi nimetyn entisen MTT:n salin vuokraamista, mutta nekin muuttuvat ensi sisäliikuntakaudelle maksullisiksi.

-Vuokraamme tilaa tasapuolisesti niille, joita se parhaiten palvelee. Ensisijaisesti palloilusali palvelee salibandyn, sulkapallon ja lentopallon pelaajia. Salissa on neliöitä 370, eli se on salibandyyn hieman alimittainen. Siellä on parkettilattia ja kiinteä salibandykaukalo, Menna kertoo.

Koripallon osalta ongelma on Mennan mukaan se, että vanhassa salissa on vanhan mallinen kolmen sekunnin alue eikä kolmen pisteen kaarta. Lisäksi siellä on ainoastaan kiinteät, 3,05 metrin korkeudella olevat päätykorit.

Sali on ollut viimeiset kaksi vuotta käytännössä tyhjillään sen jälkeen kun Luonnonvarakeskus (Luke) irtisanoi säästösyistä sopimuksen salin vuokraamisesta Senaatti-kiinteistöiltä.

Lokakuun aikana salissa käynnistyy Tammelan ja Jokioisten kuntien yhteinen harrastelentopallosarja, johon osallistuu 18 joukkuetta. Jokioisten omaa sarjaa pelattiin aiemmin MTT:n salissa ja nyt se tekee paluun juurilleen.

Tiloissa on joitakin Luken omistamia tarvikkeita kuten salibandykaukalo. Vastapalveluna niiden käytöstä Jokioisten kunta tarjoaa Lukelle liikuntasalista seitsemän viikkotuntia veloituksetta. Mennan mukaan vuorot ovat jo työntekijöiden käytössä, mutta siunausta sopimukselle odotellaan Luken Helsingin-konttorilta.

 

Datum-liikuntasalin yhteyteen avattiin yli sadan neliömetrin ryhmäliikuntatila, jossa järjestetään ryhmäliikuntaa esimerkiksi jokioislaisille ikäihmisille ja iltajumppia kaiken ikäisille. Aiemmin ryhmäliikuntaa järjestettiin kuntosalin yhteydessä puolet pienemmissä tiloissa.

-Palaute uudesta ryhmäliikuntatilasta on ollut erittäin positiivista. Tilaa on lähes tuplasti enemmän ja käynti uusin tiloihin sujuu esteettömästi, Menna kehuu.

Kuntosali välineineen jäi entisiin tiloihin ja sitä on Mennan mukaan tarkoitus kehittää, kuten muitakin liikuntapalveluja Jokioisilla.

Salivuorohakemuksen voi täyttää Jokioisten kunnan nettisivuilla, mistä löytyy hinnasto ja muuta tietoa kuten käyttöohjeet. Lisätietoa saa myös vapaa-aikasihteeri Jari Mennalta, 050-5174456. FL

 

Koripalloa kiinnostaa, salibandya ei
Jokioisten vapaa-aikasihteeri Jari Menna on käynyt keskusteluja liikuntasalin vuokraamisesta koripalloväen kanssa. Junioriseura Feeniks Basketin puheenjohtaja Kirsi Ylösmäki kertoo, että seuralla on kiinnostusta salivuoroihin, joita se monen muun tavoin kipeästi kaipaa.- Käymme perjantaina A-tyttöjen kanssa tutustumassa, miten sali soveltuu koripalloilijoiden käyttöön. Sijainti Jokioisilla ei ole este, mutta kustannuskysymys se voi olla, Ylösmäki sanoo.Hän muistuttaa, että seuran nykyisestä noin 260 jäsenestä 70 tulee Jokioisilta tai Tammelasta. Lisäksi seura vie koripalloa Jokioisille pitämällä kerran viikossa koriskoulua Miinan koululla. – Olemme yrittäneet saada hieman halvennusta salivuokraan ja neuvotteluja jatketaan. Siitä tulee äkkiä tuhannen euron kausilasku yksittäiselle joukkueelle, kun käydään harjoittelemassa Jokioisilla ja Tammelassa. Forssan Suupparit ry:n puheenjohtaja Jukka Rantanen sanoo, että Jokioisten salissa on salibandyn kannalta kolme ongelmaa: Parkettilattia, salibandyyn liian pieni koko ja sijainti.- Meillä on riittävästi vuoroja nykyisessä vuokratilassa, eikä Jokioisten salista ole meille apua, Rantanen toteaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic