Lounais-Häme Jokioinen

Jokioislainen 9.-luokkalainen ilmastoaktiivi haastaa nyt poliitikot televisiossa – Atte Ahokas vieraana illan A-studiossa

Atte Ahokas haastaa poliitikkoja ilmastoteemoista.
Atte Ahokas kertoo olleensa aina ilmastotietoinen, mutta viime aikoina huoli on kasvanut voimakkaasti. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jokioislainen 9.-luokkalainen Atte Ahokas on tänään vieraana Ylen A-studion illan lähetyksessä. Kello 21.05 TV1:llä alkavan lähetyksen teemana on nuorten ilmastoaktivismi. A-studion ohjelmatietojen mukaan ilmastonuoret haastavat illan ohjelmassa poliitikot. A-studion juontaa forssalaislähtöinen toimittaja Heikki Ali-Hokka.

Atte Ahokas järjesti tammikuussa Jokioisilla tempauksen, jossa hän vaati parempaa ilmastopolitiikkaa. Ahokkaan tempaus veti Jokioisten kirjaston portaille myös runsaasti muita nuoria, ja keskustelua ilmastonmuutoksen torjumisesta virisi.

Ahokas kertoi ajatuksen tempauksesta syntyneen isossa mielenosoituksessa, johon hän osallistui aiemmin Helsingissä. Ahokas on myös seurannut 16-vuotiaan ruotsalaisen ilmastoaktiivin Greta Thunbergin tekemisiä.

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic