Lounais-Häme

Jokioisten apteekkari palasi juurilleen

Lähes 30 vuotta ehti kulua, mutta lopulta Susanna Mäki palasi Jokioisten apteekkiin.

Forssassa syntynyt mutta silloin Jokioisilla asunut Mäki aloitti apteekkiuransa Jokioisilla silloisen apteekkarin harjoittelijana vuonna 1989.

Nyt syyskuun alussa Mäki aloitti samassa paikassa itse apteekkarina.

Välille mahtuu pitkä apteekkiura monine vivahteineen Forssassa. Ennen Jokioisille apteekkariksi siirtymistään Mäki työskenteli Forssan II Kutomon apteekissa johtavana proviisorina.

-Minulla on ollut alalla oppi-isä ja oppiäiti: Forssan II Uuden apteekin apteekkari Matti Tukiainen sekä hänen seuraajansa apteekkari Anu Suomela, joka muutti yrityksen Kutomolle, Mäki kertoo.

Hauska yksityiskohta on, että oppiäiti Suomela aloitti apteekkariuransa nimenomaan Jokioisten apteekista.

Mäki kertoo, että molemmat apteekkarit ovat vuosien mittaan kannustaneet häntä uralla eteenpäin. Yhä Kutomolla apteekkarina työskentelevän Suomelan kehotuksesta Mäki päätti hakea Jokioisten apteekkarin paikkaa.

-En ollut varsinaisesti suunnitellut apteekkariksi ryhtymistä, mutta apteekkilaiseksi syntyneelle oma apteekki on kuitenkin toiveiden täyttymys.

Jokioisten edellinen apteekkari Janne Mikkola, joka ehti toimia paikkakunnalla vuodesta 2013, siirtyi Vantaalle.

Jokioisten apteekkariksi haki 37 henkilöä. Mäki uskoo, että yksi hänen etunsa muihin hakijoihin verrattuna oli se, että hänen proviisorin työstä poikkeuksellinen suuri osa on ollut juuri apteekin hoitoon liittyvää.

-Täytyy sanoa, että valinta yllätti minut. Apteekkarivalinnoissa ei ole ainakaan aiemmin painotettu paikallisuutta, Mäki sanoo.

-Olen paikallinen, joten sitoudun vahvasti kehittämään Jokioisten apteekkia. Halua lähteä muualle ei ole, Mäki vakuuttaa.

Paikallisuuden Mäki näkee Jokioisilla etuna.

-Tämä on ihanteellinen paikka, koska olen paikkakunnalta kotoisin, ja asiakkaat ovat tuttuja. Haluan rakentaa apteekkia, joka tekee ratkaisuja juuri paikallisia asiakkaita kuunnellen ja heidät tuntien, Mäki kertoo.

Suuria muutoksia Mäki ei aio Jokioisten apteekissa tehdä, mutta haluaa hyödyntää aiempaa työkokemustaan suuremmassa apteekissa.

Yksi muutos nähdään lokakuun alussa, kun Jokioisten apteekista liittyy Avainapteekit-ketjuun, johon kuuluu myös Mäen edellinen työpaikka Forssan II Kutomon apteekki.

-Kaikki muutokset tehdään vanhaa vaalien ja talon ehdoilla, Mäki sanoo.

-En ole kulmahuoneesta johtava, vaan haluan yhdessä tekemisen ilmapiiriä. Etenemme pienin tuunauksin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic