Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten kartanopuistossa soivat blues ja Simon&Garfunkel – Lounais-Hämeen musiikkipäiville saksalaisvieraita

Philharmonie Leipzig solisteineen ja paikallinen Jose Pineland´s Unplugged huolehtivat piknik-konsertin sointisävyistä ja -tunnelmista.
Philharmonie Leipzig solisteinaan Thomas Wacker ja Thorsten Gary esittävät Jokioisten kartanopuistossa lauantain piknik-konsertissa Simo&Garfunkel Tribute Show'nsa. Kuva: Katrin Bachmann
Philharmonie Leipzig solisteinaan Thomas Wacker ja Thorsten Gary esittävät Jokioisten kartanopuistossa lauantain piknik-konsertissa Simo&Garfunkel Tribute Show'nsa. Kuva: Katrin Bachmann

Muhkeasointinen sinfoniaorkesteri vuorotteluparinaan soittajistoltaan vähälukuisempi, vaan ei vähäarvoisempi juureva bluesbändikokoonpano. Huomenna, lauantaina Jokioisten kartanopuistossa luvassa oleva kohtaaminen kääntää uuden lehden tapahtuman järjestäjänä toimivan Lounais-Hämeen musiikkipäivien historiassa.

Niin ikään uutta 40-vuotisjuhlavuottaan viettävälle toimijalle edustaa elävän säveltaiteen tarjoaminen yleisölle ulkoilmassa piknik-konsertin merkeissä.

Tilaisuuden ohjelmasta vastaavat Philharmonie Leipzig Saksasta johtajanaan Michael Kochler ja solisteinaan Thomas Wacker sekä Thorsten Gary ja oman seutumme musiikkilähettiläinä Juha Mäntymaa kumppaneineen Jose Pineland´s Unplugged kokoonpanon muodossa.

Taustalla 20-jäseninen sinfoniaorkesteri

Yhteistäkin pohjaa näiden äkkiä katsoen ja pinnallisesti ajatellen vastakkaisista lähtökohdista ponnistavien esiintyjävoimien kesken löytyy.

Juha Mäntymaa ja kumppanit tunnelmoivat unplugged-hengessä sähköisen bluesin inspiroimina. Saksalaisvieraat puolestaan esittävät kotimaassaan huikeita yleisömääriä keränneen Simon&Garfunkel Tribute show’nsa. Sen myötä yleisö pääsee kuuntelemaan rakastettua folk-rockia taustanaan 20-jäsenisen sinfoniaorkesterin sointivoima sävykirjoineen.

Ympäri käyden ja yhteen tullen voi näin ollen nähdä musiikillista lauantai-iltapäivää vietettävän kartanopuistossa, kun asiaa ohjelmiston syvimmille juurille kaivautuen tarkastelee.

Barokista nykymusiikkiin

Philharmonie Leipzig -orkesterin solisteina esiintyvät Thomas Wacker ja Thorsten Gary muodostavat Duo Cracelandin, jonka puitteissa he ovat kiertäneet kitaroineen useita vuosia tulkitsemassa yleisölleen klassikkosävelmiä.

Jose Pineland´s -kokoopanossa soittavat laulajana ja kitaristina kuultavan Juha Mäntymaan kumppaneina Tapio Niemelä koskettimia, Keijo Koski rumpuja sekä basisti Mark Albert Berteney, jota kuullaan myös laulajana. Heidän esikuvinaan ammentamiinsa ja tulkitsemiinsa tekijöihin piknikohjelmassa kuuluvat sellaiset nimet kuin Jimi Hendrix ja Stevie Ray Vaughan.

Philharmonie Leipzig -orkesterin perustivat vuonna 2000 ”Felix Mendelssohn-Bartholdy -musiikkikorkeakoulun” opiskelijat sekä Leipzigin orkesterimuusikot. Orkesterin laaja-alainen ohjelmisto yltää barokista nykymusiikkiin. Soittajiston leimallinen ja kehuja saanut tumma sointi juontaa saksalaiseen traditioon.

Philharmonie Leipzig on esittänyt konserttiohjelmiaan kotikaupunkinsa ohella ahkerasti myös kiertueilla, jotka ovat kattaneet isäntämaiden tärkeimmät konserttisalit niin Euroopassa ja Amerikoissa kuin Aasiassakin.

Lounais-Hämeen musiikkipäivien piknik-konsertti alkaa Jokioisten kartanopuistossa huomenna lauantaina 3.7. kello 15.Tänään perjantain Lounais-Hämeen musiikkipäivien ohjelmassa on italialaisen jousikvartetti Quertetto di Cremonan konsertti Forssan työväentalossa kello 18. Sunnuntaina sama yhtye konsertoi kello 18 Tammelan kirkossa.

Uusimmat

Fingerpori

comic