Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten kesäleiritoiminnalle työryhmä – se pohtii miten kehittää Pikku-Liesjärven leirikeskusta

Kunta nimesi työryhmän ideoimaan kehittämistä.
Ajan hammas on syönyt Jokioisten leirikeskusta Pikku-Liesjärvellä. Kuva: Tuomela Tapio
Ajan hammas on syönyt Jokioisten leirikeskusta Pikku-Liesjärvellä. Kuva: Tuomela Tapio

Jokioisten kunnanhallitus muodosti työryhmän pohtimaan kesäleiritoiminnan kehittämistä. Kunnan talousarviossa on varattu 10 000 euron määräraha Tammelassa sijaitsevan Pikku-Liesjärven leirikeskuksen kehittämisideointiin.

Kuusihenkinen työryhmä sai aikaa syyskuun alkuun. Tehtävään paneutuvat Niina Stenberg, Tarja Kirkkola-Helenius, Jari Menna, Jari Salo ja Jari Sillanpää. He saavat vahvistuksekseen vielä nuorisovaltuuston valitseman edustajan.

Jokioisten leirikeskus alkaa olla käyttökaarensa loppupäässä. Leirikeskuksesta puuttuu juokseva vesi. Keittiö- ja ruokailutilat ovat vanhassa navetassa. Leiriläisten majoitustilat ovat lisäksi varsin vaatimattomat.

Pikku-Liesjärven leirikeskus vaatii siis investointeja. Kolikon toisella puolella on leiri-ikään tulevien ikäluokkien pieneneminen.

Leiritoiminnan tulevaisuutta on pohdittu koko seudulla. Seutuneuvosto on käsitellyt kuntien leirikeskuksien tilannetta ja todennut, että kaikki alueen leirikeskukset tarvitsevat toimenpiteitä.

Seutuneuvosto antoi kuntajohtajille tehtäväksi selvittää mahdollisuutta kuntien yhteiselle leirikeskukselle. Selvitystyö on vielä kesken, mutta jo tässä vaiheessa on todettu yhteisen leirikeskuksen toteuttaminen hankalaksi jo senkin takia, että kesäleirit ajoittuvat kaikissa viidessä kunnassa samoihin kesäviikkoihin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

30.5.2020

Fingerpori

comic