Lounais-Häme

Jokioisten Kesäpäivä Kartanolla järjestettiin ensimmäistä kertaa – "Tarkoitus jatkaa ensi vuonna"

Jokioisten VPK:n paloauto oli yksi suurimmista suosikeista Jokioisilla sunnuntaina järjestetyssä Kesäpäivä Kartanolla -markkinatapahtumassa.

Autoon kävivät kurkkaamassa myös Lassi Lehti, 2, äiti Maija Lehti ja serkku Ella Vihanto, 8.

-Lassi tykkää autoista paljon, joten tämä on selvä lemppari. Kerran aikaisemmin hän on käynyt paloauton kyydissä, mummin kanssa Somerolla, Maija Lehti kertoi.

Jokioisten VPK:n vanhempi sammutusmies Juha-Matti Heinonen kertoo, että paloauto on samankaltaisten tapahtumien kestosuosikkeja.

-Tällaiset keikat ovat lisääntymään päin, niitä on tasaisesti ympäri vuoden. Lasten lisäksi myös aikuiset ovat kiinnostuneita VPK:n toiminnasta, mikä on hienoa, Heinonen sanoi.

Vaikka paloauto kiehtoi kävijöitä, lasten suosikista ei ollut epäselvyyttä.

-Pomppulinna, Elli Vihanto totesi heti asiaa tiedusteltaessa.

Pomppulinna oli myös turkulaisten Mikael, 6, ja Daniel, 4, Bäcklundin suosikki. Mikael, Daniel, perheen kuopus Samuel, 10 kuukautta, ja äiti Minna Bäcklund osuivat tapahtumaan ikään kuin sattumalta.

-Olemme Jokioisilla lasten isovanhemmilla kylässä ja poikkesimme Elonkierrossa. Sieltä tullessa huomasimme tämän. Todella kiva tapahtuma, jossa on hyvin otettu lapset huomioon, Bäcklund kiitteli.

Pomppulinnan ja paloauton lisäksi Jokioisten Koetus ry:n järjestämässä tapahtumassa oli myös esimerkiksi Feeniks Basketin koripallopiste, MLL Jokioisen kasvomaalausta ja keppihevosrataa, Jokioisten vapaa-aikatoimen frisbeegolf-pisteitä sekä Tahdittomat ry:n kansantanssia.

Lisäksi Tapulimakasiinin lähettyvillä oli monenlaista myyntikojua.

-Tavoite oli kerätä jokioislaiset yhdistykset ja ihmiset yhteen. Tapahtumassa pääsi esittelemään tuotteita ja toimintaansa, Jokioisten Koetus ry:n puheenjohtaja Ari Kettunen sanoi.

Kesäpäivä Kartanolla tuli Kettusen mukaan ikään kuin paikkaamaan muutama vuosi sitten viimeistä kertaa järjestettyjen Pitäjäpäivien jättämää aukkoa.

-Nyt Jokioisilla ei oikein ole muita isoja tapahtumia kuin Mansikki, mutta sekin on vasta syksymmällä, Kettunen sanoo.

Kettunen oli ensimmäistä kertaa järjestetyn tapahtuman antiin hyvin tyytyväinen.

-Sakkia kävi todella hyvin, meidän lätyt ja makkarat menivät kuin kuumille kiville, Kettunen nauroi.

-Tarkoitus on jatkaa tapahtuman kanssa myös ensi vuonna. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic