Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten Koetus juniorit lähtee Suomensarjaan sekoituksella kokemusta ja kehityskykyä

Jokioisten Koetus juniorit tähyää pudotuspeleihin, mutta päätavoitteena on nuorten pelaajien kehittäminen.
B-ikäiseltä Eetu Mutikaiselta odotetaan vahvoja esityksiä lauantaina alkavassa Suomensarjassa. Kuva: Lassi Puhtimäki
B-ikäiseltä Eetu Mutikaiselta odotetaan vahvoja esityksiä lauantaina alkavassa Suomensarjassa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Pesäpallokauteen lähdetään jokioislaisesta näkökulmasta ennen kokemattomista lähtökohdista. Jokioisilla perustettiin uusi seura, minkä seurauksena pieneltä paikkakunnalta lähtee kaksi joukkuetta lauantaina alkavaan Suomensarjaan.

Uuden seuran nimeksi tuli Jokioisten Koetus juniorit ry, ja sen riveihin siirtyivät käytännössä kaikki perinteisen Jokioisten Koetuksen kasvatit. Valmennuksessakin häärää tuttu Koetus- kaksikko, kun Ari Kenttäaho toimii päävalmentajana ja Petri Lehtonen valmentajana.

Luitko tämän: Koetus Juniorit ei hajoita vaan turvaa jatkuvuuden

Edustusjoukkueen rinki on laaja ja kentällä nähdään mielenkiintoinen sekoitus kokemusta sekä nuoria, kehittyviä pelaajia. Kokemusta joukkueeseen tuo etenkin Superpesistäkin ansiokkaasti pelannut Teemu Mäntyvaara. Häntä säestävät Jokioisilla monena vuotena nähdyt pelaajat, kuten Teemu Mäkinen, Mikko Laiho, Ville Kallio ja Petteri Mäntyvaara.

Nuorista pelaajista pelinjohtaja Kenttäaho nostaa esiin erityisesti Eetu Mutikaisen ja Tomi Lehtosen, jotka edustavat tällä kaudella myös Manse PP:n B-poikia SM-sarjassa. Rinkiin kuuluu peräti kuusi C-ikäistä, eli vuosina 2003 tai 2004 syntynyttä pelaajaa, eli Vihtori Kalliomäki, Lassi Nordman, Akseli Sakkinen, Roope Arkkila, Riku Viertola ja Valtteri Virtanen.

– Tomi ja Eetu ovat harjoitelleet talvella kovasti ja menneet pelaajina eteenpäin. Myös C-ikäiset ovat treenanneet hyvin ja suurimmassa osassa peleistä ainakin joku heistä pääsee pelaamaan, Kenttäaho lupaa.

Koetus juniorien rinki on niin laaja, että sillä on myös kakkosjoukkue, joka pelaa Maakuntasarjaa samassa lohkossa Humppilan Veikkojen kanssa.

 

Viime kaudella Suomensarjan etelälohkon runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut joukkue on pysynyt melko hyvin kasassa, runkopelaajista Akseli Åberg teki kaksivuotisen sopimuksen Loimaan Palloilijoiden kanssa. Kenttäahon mukaan joukkue määritti kauden alla tavoitteekseen pudotuspelit, mitä valmentaja pitää hyvänä ja realistisena tavoitteena, vaikka moni seura on panostanut tähän kauteen enemmän kuin aiempina kesinä.

– Pudotuspelien myötä saataisiin lisäpelejä. Ainakaan valmennus ei toppuuttele nousua Ykköspesikseen, jos sellainen tapahtuisi. Seuraan tavoitteena on silti ennen kaikkea toimia ponnahduslautana ja kehittymispaikkana nuorille pelaajille. Jokainen peli halutaan voittaa, mutta virheistä oppii, Kenttäaho muotoilee.

Kenttäaho näkee lähtökohdat uuteen kauteen hyvänä. Hänen mukaansa kokeneet pelaajat tukevat hyvin nuorten kehittymistä. Erityisesti hän kiittelee Teemu Mäntyvaaran panosta. Kaksikko valmentaa yhdessä Koetus junioreiden D-poikia, joista suurin osa tosin on edelleen E-ikäisiä.

 

Koetuksen kausi alkaa vieraspelillä viime kaudella runkosarjan voittanutta Puna-Mustia vastaan, joten Koetus junioreiden taso mitataan heti kauden avauspelissä. Kenttäaho myöntää, että lähtökohta uuteen kauteen olisi ollut parempi, mikäli viime viikonlopulle suunniteltu harjoitusturnaus olisi saatu pelattua. Nyt alla on vain yksi harjoitusottelu Loimaata vastaan.

Kenttäahon mukaan kesän aikana kentällä nähdään nopea ja kovalyöntinen joukkue, joka pyrkii pelaamaan ulkokentällä liikkuvaa ja järkevää peliä.

Puna-Mustien ohella Kenttäaho nimeää etelälohkon kovimmiksi joukkueiksi Loimaan ja Riku Tainion jokeriksi saaneen Järvenpään. Paikallisvastustaja Jokioisten Koetuksen mahdollisuuksia hän ei lähde arvioimaan. Koetus on junioreille yksi vastustaja muiden joukossa, ja jokainen peli halutaan pelinjohtajan mukaan voittaa. FL

 

Lue myös: Myös Koetus aikoo jatkaa junioripesistä

 

Koetus juniorit

Alex Ahonen

Roope Arkkila

Ville Haapamäki

Joel Ilola

Ville Kallio

Nestori Kalliomäki

Vihtori Kalliomäki

Mikko Laiho

Rauli Lilja

Tomi Lehtonen

Topi Leino

Eetu Mutikainen

Teemu Mäkinen

Petteri Mäntyvaara

Teemu Mäntyvaara

Ville Nieminen

Lassi Nordman

Akseli Sakkinen

Paavo Salo

Joni Salo

Riku Viertola

Jerry Villa

Valtteri Virtanen

Päävalmentaja:

Ari Kenttäaho

Valmentaja:

Petri Lehtonen

Huoltaja:

Mika Ahonen

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic