Lounais-Häme

Jokioisten kunnan vuokrataloyhtiö reivaa talouttaan – Kunta antaa lyhennysvapaata ja jättää korot perimättä

Jokioisten kunta antaa lyhennysvapaata ja jättää omien varojen korot perimättä.
Jokioisilla on yli 200 vuokra-asuntoa pääosin kerrostaloissa Paronintiellä, mutta myös rivitaloissa keskustaajamassa. Kuva: Tapio Tuomela
Jokioisilla on yli 200 vuokra-asuntoa pääosin kerrostaloissa Paronintiellä, mutta myös rivitaloissa keskustaajamassa. Kuva: Tapio Tuomela

Jokioisten Vuokra-asunnot oy tervehdyttää talouttaan lainaehtoja muuttamalla. Valtiokonttori ei kuitenkaan myöntänyt talouden tervehdyttämisavustusta, koska katsoi lainaehtojen muutosten riittävän. Jokioisten kunta omistaa vuokrataloyhtiön koko osakekannan.

Jokioisten kunnanhallitus myönsi Kiinteistö oy Jokioisten Vuokra-asunnoille alkupääomaltaan 360 000 euron järjestelylainalle lyhennysvapaata, kunnes Valtiokonttorin/ ARA:n aravalaina on loppuun maksettu eli 31.12.2025 saakka. Kyseisessä lainassa pääomaa on 152 000 euroa.

Jokioisten kunta ei peri Kiinteistö oy Jokioisten Vuokra-asunnoilta omien varojen korkoa vuosina 2020–2034 eikä mahdollisia kunnan ja yhtiön välisiä viivästyskorkoja.

Kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että se hyväksyy kunnan takaaman Kiinteistö oy Jokioisten Vuokra-asuntojen Valtiokonttorin/ ARA:n toisen lainan päävelan ehtojen muuttamisen, takauksen tunnustamisen ja vanhentumisajan katkaisemisen. Siinä jäljellä olevaa pääomaa on noin 498 000 euroa. Tämä aravalaina tulee maksetuksi loppuun vuonna 2034.

Aravalainojen lyhennykset alkavat yhden vuoden lyhennysvapaan jälkeen ensi vuonna.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic