Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten kunta välirahoittaa kappeeraiteisen korjauksia – Koronan vuoksi Museorautatieyhdistyksen rahat eivät riitä

Museorautatien korjaukset jatkuvat tänä vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki
Museorautatien korjaukset jatkuvat tänä vuonna. Kuva: Lassi Puhtimäki

Museorautatieyhdistys ry on tänä vuonna jatkamassa Jokioisten–Humppilan välisen kapearaiteisen museoradan korjaustöitä. Tämänvuotisen ratahankkeen kustannusarvio on 40 000 euroa.

Museovirasto on myöntänyt hankkeelle 30 000 euron avustuksen, mutta avustus maksetaan vasta joulukuussa töiden valmistuttua.

Jokioisten kunta myöntää Museorautatieyhdistykselle välirahoituksena junaradan kunnostamiseen 40 000 euroa nollakorolla siten, että lyhytaikainen laina tulee maksaa takaisin heti Museoviraston avustuksen maksatuksen jälkeen, viimeistään tämän vuoden lopussa.

Rautatieyhdistyksellä rahoitusvaikeuksia

Kunnan välirahoitus tulee tarpeeseen, koska koronaepidemian ja sen rajoitusten vuoksi Museorautatieyhdistys menettää kevään tilausliikenteen tuloja ja ainakin alkukesän osalta myös aikataulun mukainen liikenne on epävarmaa. Näin ollen yhdistyksen omat liikennetulot eivät riitä ratatöiden välirahoitukseen.

Jokioisten museorautatie on valtakunnallisesti tunnettu, tunnustettu ja merkittävä tekninen sekä kulttuurihistoriallinen muistomerkki. Se on ainoa nykypäiviin asti säilynyt ja yhä käytössä oleva kapearaiteinen rautatie Suomessa ja yksi Lounais-Hämeen tärkeimpiä matkailunähtävyyksiä. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic