Lounais-Häme

Jokioisten Leipä kouluttaa oppisopimuksella lisää osaajia

Jokioisten Leipä järjestää huomenna tiistaina tiedotustilaisuuden leipomoalasta kiinnostuneille. Yrityksen tavoitteena on saada Faktian kanssa suunniteltuun kolmen kuukauden rekry-koulutukseen 18 alasta kiinnostunutta. Kolmen kuukauden jakson jälkeen työ jatkuu 18 kuukauden palkallisena oppisopimuskoulutuksena Jokioisten Leivässä.

Leipomopäällikkö Mikko Virtasen mukaan tavoitteena on tarjota koulutusta laaja-alaiseen osaamiseen alan eri tehtävissä, eikä opettaa vain yhtä työvaihetta. Töitä on tarjolla myös Jokioisten Leivän konserniin kuuluvassa sisaryrityksessä Leipurin Tuoteavussa.

Jokioisten Leipä työllistää Jokioisilla tällä hetkellä noin 80 ja Leipurin Tuoteapu parikymmentä ihmistä. Lisäksi Forssassa Sibeliuksenkadun varrella sijaitseva kahvila työllistää kolme henkilöä sekä Prisman ja Autokeitaan pienleipomot molemmat kaksi henkilöä.

 

Tänä vuonna Jokioisten Leivän liikevaihto sisaryrityksen kanssa on noin 16,5 miljoonaa euroa.

-Seuraavan kahden vuoden tavoitteena on ylittää 20 miljoonan euron liikevaihto. Pyrimme maan viiden suurimman leipomon joukkoon viiden vuoden sisällä, Mikko Virtanen sanoo.

Nyt Jokioisten Leipä on jo noussut kymmenen suurimman leipomon joukkoon.

Toimitusjohtaja Seppo Virtanen sanoo kasvua olevan tällä hetkellä erityisesti keskusliikkeille pakattavissa leivontapakasteissa. Tämä tuotanto edellyttää riittävää volyymia.

Leivontapakasteissa Jokioisten Leipä joutuu kilpailemaan muun muassa Puolasta ja Romaniasta tulevaa halpatuontia vastaan. Virtanen luottaa siihen, että hyvälaatuinen, kotimainen tuote voidaan hinnoitella 10-15 prosenttia kalliimmaksi kuin ulkomainen tuonti.

Jokioisten Leivässä on tehty paljon osaamisen ja tuoteturvallisuuden eteen. Yrityksessä tullaan käynnistyvän koulutuksen aikana tarjoamaan koulutus niin hygieniapassiin, työturvallisuuskorttiin, trukkikorttiin kuin ensiaputaitoihin. Lisäksi yrityksessä on käytössä FSSC 22000 -tuoteturvallisuusjärjestelmä sekä ISO 14001 ympäristöjärjestelmä.

Mikko Virtanen sanoo yrityksen päässeen tilanteeseen, jossa tuotannosta ei synny jätteitä, vaan kaikki materiaalivirrat voidaan kierrättää.

 

Jokioisten Leivässä panostetaan voimakkaasti myös vihreisiin arvoihin. Yritys on tehnyt sopimuksen yli sadan kilowatin aurinkopaneeleiden asentamisesta leipomokiinteistön katolle. Noin 100 000 euron tilauksen toimittaa Aurinkotekniikka oy.

Lisäksi leipomokiinteistön lämmityksessä ja lauhduttamisessa on käytössä maalämpö. Kokeilussa on tällä hetkellä myös yksi biokaasulla toimiva kuljetusauto. Mikko Virtanen sanoo kokemuksien kaasuautosta olleen erittäin positiivisia.

Faktian myyntipäällikkö Mika Palanen sanoo nyt tarjolla olevan koulutuksen olevan nopea väylä työansioihin. Rekry-koulutukseen pääsemiseksi ei vaadita tiettyä pohjakoulutusta ja oppisopimuskoulutuksessa suoritetaan elintarvikealan perustutkinto. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic