Lounais-Häme

Jokioisten nuotioleikeistä ei rikosseuraamuksia – pojat alle 15-vuotiaita

Kolmen pikkupojan epäillään sytyttäneen tahallaan maastoa tuleen Jokioisten urheilukentän takan sijaitsevassa metsikössä. Palo sammutettiin kuitenkin sen alkuvaiheessa, joten suurempaa vaaraa siitä ei ehtinyt muodostua lähialueen asukkaille.

Pururadalla juossut lenkkeilijä huomasi sunnuntaina aamupäivällä ennen kello 11:ä, että kuusiryhmän alle metsään oli sytytetty avotuli. Paikalle pysähtyneen aikuisen ihmetellessä nuotion sytyttäjiksi epäillyt nuorukaiset pelästyivät ja pakenivat paikalta.

Lenkkeilijä soitti aluehälytyskeskukseen ja pelastuslaitos sai sammutetuksi alkuvaiheessa olleen maastopalon melko nopeasti. Myös poliisi kävi tarkastamassa palopaikan ja etsi tekijöitä.

Palomestarin arvion mukaan sytytyspaikka sijaitsee noin 30 metrin päässä vesitornista ja 60 metrin päässä lähimmästä asutuksesta. Syttyessään täysimittaisesti palo olisi aiheuttanut vakavan vaaran lähiseudun asukkaille.

Maanantaina poliisi tiedotti, että tapahtuneesta on juteltu nuotion sytyttäneiden poikien vanhempien kanssa. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus, joka ei kuitenkaan johda poliisissa laajempiin toimiin poikien ollessa alle 15-vuotiaita.
Pojat olivat yrittäneet sytyttää nuotiota naapurilta anastetun sytytysnesteen avulla.

Suurimmassa osassa maata pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta on voimassa metsäpalovaroitus ja avotulen tekoa on syytä välttää. Koko Kanta-Hämeen alueella metsäpalon vaara on kuivuudesta johtuen ilmeinen. Tuulisella säällä palot leviävät erittäin nopeasti. FL

 

Otsikkoa korjattu 30.7. klo 12.05

Juttua muokattu 30.7. klo 18.22. Lisätty tieto nuotion sytyttäneiden poikien iästä ja siitä, ettei teosta koidu rikosseuraamuksia.

Uusimmat

Fingerpori

comic