Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten S-marketin laajentumishanke viivästyy – Hallinto-oikeus kumosi asemakaavan muutoksen

Hallinto-oikeus kumosi asemakaavan muutoksen, koska se olisi aiheuttanut kohtuutonta haittaa yksityiselle talonomistajalle.
Jokioisten S-marketin laajentumishanketta koskeva kaavamuutos on saanut Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta kielteisen päätöksen. Kuva: Lassi Puhtimäki
Jokioisten S-marketin laajentumishanketta koskeva kaavamuutos on saanut Hämeenlinnan hallinto-oikeudelta kielteisen päätöksen. Kuva: Lassi Puhtimäki

Hämeenlinnan hallinto-oikeus on kumonnut osittain Jokioisten kunnanvaltuuston hyväksymän päätöksen keskustan asemakaavasta. Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, että Osuuskauppa Hämeenmaan suunnittelema Jokioisten S-marketin laajentumishanke tulee ainakin viivästymään. Asiasta oli tehnyt hallinto-oikeudelle valituksen yksityinen henkilö.

Jokioisten hallinto- ja talousjohtajan Mika T. Rantalan mukaan hallinto-oikeuden päätös aiheuttaa sen, että asemakaavaprosessi ei näiltä osin etene vaan alueella pitää aloittaa selvitys- ja kaavoitustyö uudelleen. Rantalan mukaan hallinto-oikeus perusteli päätöstään sillä, että kaavamuutos olisi aiheuttanut kohtuutonta haittaa yksityiselle talonomistajalle.

Osuuskauppa Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen kertoo Hämeenmaan saaneen tiedon hallinto-oikeuden päätöksestä, mutta tässä vaiheessa ei ole vielä päätetty mitä Jokioisten S-marketin laajentumissuunnitelmille tapahtuu.

– Pohdimme, miten voimme edetä laajentumishankkeen kanssa. On joka tapauksessa selvää, että hankkeeseen tulee viive, Järvinen sanoo.

Alun perin suunnitelmana oli, että uudistettu S-market voisi olla valmis vuonna 2020, mikäli kaava olisi saatu lainvoimaiseksi pikaisesti.

 

Lue myös: Jokioisten keskusta uudistaa kasvonsa uuden asemakaavan toteutuessa

 

Hallinto-oikeus kumosi kunnanvaltuuston päätöksen Ajokujan katualuevarauksen, korttelin 100 tonttien 8 ja 9 sekä korttelin 91 osalta. Päätöksensä hallinto-oikeus teki maankäyttö- ja rakennuslain 54 pykälän 3 momentin nojalla. Sen mukaan asemakaavalla ei saa aiheuttaa kenenkään elinympäristön laadun sellaista merkityksellistä heikkenemistä, joka ei ole perusteltua asemakaavan tarkoitus huomioon ottaen.

Asemakaavalla ei myöskään saa asettaa maanomistajalle tai muulle oikeuden haltijalle sellaista kohtuutonta rajoitusta tai aiheuttaa sellaista kohtuutonta haittaa, joka kaavalle asetettavia tavoitteita tai vaatimuksia syrjäyttämällä voidaan välttää.

Jokioisten kunnanhallitus merkitsi hallinto-oikeuden päätöksen tietoonsa saatetuksi ja lähetti sen valtuustolle tiedoksi. Kunnanhallitus päätti myös, että kunta ei valita Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

25.9.2020

Fingerpori

comic