Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten tarkastuslautakuntaan jäseniä joka valtuustoryhmästä - aloitekimarassa esitys ylijäämäruuan myymisestä

Veroprosentit säilyvät ennallaan Jokioisilla.
Vihreät esittää, että ylijäämäruoka voitaisiin Jokioisilla myydä työntekijöille edulliseen hintaan. KUVA: Esko Tuovinen

Jokioisten kunnanvaltuusto hyväksyi osavuosikatsauksen ja henkilöstöraportin vuodelta 2017 sen kummemmin keskustelematta. Niina Stenberg (sd.) toivoi, että jatkossa henkilöstöraportti toimitetaan aiemmin ja siihen kirjataan asiat, jotka ovat oikeasti toteutuneet.

Kuntastrategian hyväksymisestä päästiin äänestämään. Pauli Myllyoja (vas.) oli Jukka Heinämäen (vas.) kannattamana sitä mieltä, että seutuneuvostosopimus otetaan kuntastrategian vastaisena käsittelyyn tasapuolisuuden nimissä. Myllyojan mielestä demokratia toteutuisi paremmin, jos neuvostossa olisi edustettuna kaikki puolueet. Myllyojan esitys voitti äänin 14–13, joten se otetaan huomioon kuntastrategian toimeenpanossa.

Veroprosentit hyväksyttiin keskusteluitta ja ne säilyvät ennallaan. Tuloveroprosentti on Jokioisilla ensi vuonnakin 21,25.

Hallintosäännöstä päästiin äänestämään. Ursula Mansikka (vihr.) esitti, tarkastuslautakuntaan pitäisi nostaa demokratian nimissä edustus jokaisesta valtuustoryhmästä. Petri Into (ps.) kannatti Mansikan esitystä.

Rami Lehtinen (kesk.) ei innostunut esityksestä. Hän huomautti, että valtuustoryhmiä voi syntyä kuin sieniä sateella, jolloin tarkastuslautakunnan koko paisuu. Hän myös totesi, että pienpuolueille tarjottiin paikkaa lautakunnassa paikkajaon yhteydessä, mutta se ei kelvannut. Martti Esala (kok.) totesi, että tarkastuslautakunnassa käydään hyvin vähän poliittista keskustelua, kyse on enemmän teknisestä tarkastuksesta. Mansikan esitys meni läpi äänestyksen jälkeen äänin 17–10.

 

Valtuustossa luettiin viisi valtuustoaloitetta, näistä neljä tuli kokoomukselta. Kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kunta selvittää, miten se voisi tasapuolisesti huomioida eri oppilaitosten aiheuttamat kustannukset ja avustaa toisen asteen oppilaitoksiin siirtyviä opiskelijoita tukemalla heidän välttämättömiä materiaalihankintojaan.

Lisäksi kokoomus esittää, että Jokioinen liittyy hinku-kuntien verkostoon ja selvittää mahdollisuuksia asentaa aurinkoenergian keräimiä kiinteistöjensä katoille. Kokoomuksen mukaan aurinkopaneelit loisivat kunnalle myönteistä imagoa, voisivat säästää kunnan energiakustannuksia ja keräisivät ympäristöystävällisen energian lisäksi kokemuksia myös kuntalaisten käyttöön.

Kokoomus toivoo digineuvontaa kirjastoon. Palvelua voisi antaa tiettyihin aikoihin viikossa ja se pitäisi järjestää ulkopuolisin voimavaroin. Myös vapaaehtoistyö voisi kokoomuksen mukaan olla mahdollista. Lisäksi kokoomuksen valtuustoryhmä esittää, että kunta rakentaa urheilukentän ja pururadan maastoon kuntoportaat.

Vihreiden valtuustoryhmä ehdottaa, että Jokioisten kunta edistää kestävää kehitystä ja taloudellisuutta aloittamalla käytännön, jossa ruoka joka jää kunnan ruokaloista yli, myydään ruokailun päätyttyä työntekijöille halpaan hintaan. Vihreät toivoo omia astioita tähderuokaa haettaessa, ettei luontoa tarvitsisi kuormittaa kertakäyttöpakkauksilla eikä lisäkuluja ruoasta tulisi pakkausten muodossa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

29.2.2020

Uusimmat