Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten teillä noin 15–25 kilometriä akuuttia päällystystarvetta – "Tunnuslukujen valossa paremmassa kunnossa kuin muualla"

Rahoitusta ei ole kuitenkaan tiedossa.

Jokioisilla ollaan oltu huolissaan useammasta kunnan alueella olevasta tiestä. Lokakuun puolivälissä Forssan Lehti kertoi, että etenkin Murronkulmantien loppuosa ja Kuumantie ovat nousseet esiin teinä, jotka vaativat kunnostusta .

Kunnossapidon aluevastaava Krista Uutela Kaakkois-Suomen ely-keskuksesta toteaa, että monella tiellä Jokioisilla on keskimäärin melko vähän liikennettä, mikä näkyy päällysteiden huonona kuntona, kun rahaa ohjataan vilkkaammille teille.

– Karkeasti voidaan arvioida, että akuutti päällystystarve on noin 15–25 kilometriä Jokioisten kunnan alueella, rahoitusta näille teille ei kuitenkaan toistaiseksi ole, Uutela kertoo.

Teiden kuntoa mitataan vilkkaimmilla teillä joka vuosi ja muilla teillä vähintään kolmen vuoden välein. Päällysteiden kunnostusta priorisoidaan ylläpito- ja kuntoluokituksen perusteella.

Ylläpitoluokkia on kolme. Karkeasti ottaen ylimmässä ja prioriteetilta korkeimmassa luokassa ovat valta- ja kantatiet, keskimmäisessä luokassa seutu- ja vilkkaimmat yhdystiet sekä alimmassa luokassa vähäliikenteiset yhdystiet.

Uutela toteaa, että vähäliikenteisille yhdysteille osoitettu rahoitus kunnostukseen on ollut viime vuosina hyvin vähäistä tai olematonta. Tämä näkyy myös näiden teiden huonokuntoisten määrän lisääntymisenä Suomessa.

– Valta- ja kantatiet, jotka sijaitsevat Jokioisten kunnan alueella ovat melko hyvässä kunnossa, tunnuslukujen valossa verraten paremmassa kunnossa kuin muualla, Uutela arvioi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

4.7.2020

Fingerpori

comic