Lounais-Häme

Jokioisten Tietotalo etsii uutta suuntaa

Jokioinen suunnittelee muiden käyttäjätahojen kanssa Tietotalolle uutta konseptia, kun rakennuksen pääasiallinen käyttäjä Luonnonvarakeskus on luopunut ja luopumassa Tietotalon tiloistaan.

Jokioisten kunnanhallitus ehdottaa valtuustolle, että kuluvan vuoden talousarvioon varataan 20000 euron lisämääräraha Tietotalon kehittämiseksi toimistohotellikäyttöön.

Jokioinen ja Luke ovat Jokioinen 2.0 -suunnitelman yhtenä osana sopineet, että kunta toteuttaa Luonnonvarakeskuksen tutkijavaihdon käyttöön majoitustiloja Tietotaloon. Kyse on sekä vaihtotutkijoiden majoituksesta että paikkakunnalla käyvien pitkän matkan lukelaisten majoituksesta.

-Kun Luken käyttö on lakkaamassa kokonaan, meidän täytyy katsoa, miten saamme talosta paremmin itsensä kannattavan, toteaa Jokioisten kunnanjohtaja Jarmo Määttä. Luken tarpeita palveleva majoitustilakäyttö on yksi vaihtoehto.

Talon markkinointi ja sen toimistohotellikäyttö tehdään yhteistyössä kunnan yritysasiamiehen ja Tietotalon ravintolayrittäjän kanssa. Ideana on asiakkaan suuntaan yhden luukun periaate sekä palvelujen tuotteistaminen paketeiksi. Ravintolayrittäjä vastaa ruokalan ja yläkerran sekä kokoustilojen vuokrauksesta. Yritysasiamies vuokraa puolestaan toimistotiloja.

Jokioisten Tietotalon rakennus on alkujaan Jokioisten kartanon päänavetta vuodelta 1890. Rakennus tontteineen päätyi Jokioisten kunnan omistukseen, Tietotalo valmistui 2007 sisätiloiltaan täysin uudelleenrakennettuna.

-Koko konseptia pitää nyt rukata. Se tietotaloajatus, joka on 10 vuotta toiminut, vaatii nyt jotain uutta, Määttä sanoo FL

Uusimmat

Fingerpori

comic