Lounais-Häme

Jokioisten uusi yritysasiamies ei ole eilisen teeren poika

Jokioisten tai paremminkin Jokiläänin uusi yritysasiamies Jarmo Kujanpää tietää hanke- ja yritysmaailman.

-Mutta tätä aluetta ja toimijoita en vielä tunne.

-On kiva tulla uusiin ympyröihin. Näin ei ole ennakkokäsityksiä.

 

Yritysasiamiehen työnkuva on auttaa aloittavia yrityksiä ja edistää nykyisten yritysten toimintaedellytyksiä sekä yhyttää tyhjiin tiloihin yritystoimintaa.

Yhteistyötä hän tekee paikallisten yrittäjäjärjestöjen kanssa.

-Toivon, että yritykset, yrittäjät, olisivat minuun yhteydessä.

 

Jokioisten kunta myy yritysasiamiehensä palveluja myös Humppilaan ja Ypäjälle, joiden kunnanjohtajat Kujanpää kohtaa ensi viikolla. Hän tapaa pikapuolin myös alueen yrittäjäjärjestöjen edustajia, vierailee yrittäjien aamukahvitilaisuuksissa ja aloittaa käynnit yrityksissä.

Jarmo Kujanpää työskentelee työviikostaan kolme päivää Jokioisilla ja yhden Humppilassa ja yhden Ypäjällä. Jokioisilla hän vaikuttaa lähtökohtaisesti maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Tiistain ja torstain jakautuminen Humppilan ja Ypäjän kesken on vielä sopimatta.

 

Jokioisista hän tiesi entuudestaan Luken ja Jokioisten Leivän. Kartanomiljöötä hän kuvaa mahtavaksi, mutta murehtii tyhjentynyttä päärakennusta.

Ypäjän hän osasi yhdistää hevosiin, mutta Humppila ei soittanut edes vellikelloa.

Työhuone Kujanpäällä on Jokioisten kunnantalossa. Vastaanottoaan kunnantalolla hän kuvaa erittäin tervetulleeksi.

-Se on hieno juttu. Kaikki lähtee siitä, että työpaikalla on hyvä henki.

Hän asustaa viikolla Forssassa pienessä yksiössä. Vakituinen asunto hänellä on kotimaisemissaan Lahdessa. Kujanpään työsopimus on tällä erää vuoden määräajaksi.

 

Kujanpää kouluttautui alkuaan koneinsinööriksi ja sitten tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Yritykset ovat pitkälti muodostaneet hänen työuransa asiakaskunnan. Hän on vetänyt useita EU-hankkeita parinkymmenen viime vuoden aikana.

-EU-hankemaailman tunnen. Lisäksi työuraani ovat tavalla tai toisella liittyneet yritykset. Olen samoin tehnyt paljon yhteistyötä yrittäjäjärjestöjen kanssa.

Hän työskenteli 1998–2006 Lahden seudun elinkeinoyhtiössä vastaten seudullisesta yrityshankinnasta.

Helsingissä hän työskenteli 2006–2010 Vates-säätiölle, joka on vammaisjärjestöjen perustama asiantuntijaorganisaatio. Hän vastasi sosiaalisten yritysten valtakunnallisesta kehittämistyöstä ja perustamisneuvonnasta. Sosiaaliset yritykset työllistävät vammaisia, vajaakuntoisia ja pitkäaikaistyöttömiä.

 

Urheilullinen Kujanpää kuvaa elämänsä työksi ajanjaksoa Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä liikunnan tiede- ja yrityspuiston Sportpolis-hankkeen parissa 2010–2014.

-Teimme liikunta-alan yrityksille erilaista tuotetestausta.

Hän oli samassa yhteydessä vetämässä start up -yrityksille Nuori Yrittäjyys -toimintakonseptia Vierumäellä.

Vierumäen jälkeen hän oli työllistämispalveluissa Hamina–Kotka -kuntakokeiluhankkeessa.

Ennen Jokioisten pestiä Kujanpää toimi vuodesta 2015 tammikuuhun 2017 Orimattilassa EU-hankkeessa, joka saattoi yhteen paikallisia työttömiä ja alueen yrityksiä.

 

Vapaa-aikanaan hän harrastaa liikuntaa, liikuntaa ja liikuntaa: hiihtoa, kuntosalia ja maastopyöräilyä sekä höntsägolfia. Talvella ykkönen on hiihto, joka onnistuu nyt Lahden laduilla, ja kesäkautena on maastopyöräily.

Liikunnalle riittää aikaa sekä viikolla että monesti viikonloppuisin, sillä hänen puolisonsa pyörittää yritystoimintaa Virossa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic