Lounais-Häme

Jokioisten valtuusto päätti toimikautensa hyvässä hengessä - yhteisyritystä ei kommentoitu

Jokioisten nykyisen kunnanvaltuuston viimeinen kokous löi nuijan pöytään päivitetylle hallintosäännölle, viime vuoden tilinpäätökselle ja arviointikertomukselle.

Yhteisyritysasiaan valtuusto ei sen sijaan ottanut kantaa. Toisin kuin Forssan Lehdessä aiemmin uutisoitiin, Jokioisilla kunnanhallitus päätti keskeyttää hankintamenettelyn toistaiseksi, eikä asiaa viety valtuustoon.

Kunnanjohtaja Jarmo Määtän mukaan Jokioisilla ei ole tehty varasuunnitelmia. Kunnassa luotetaan siihen, että kuntayhtymä tuottaa perussopimuksen mukaiset palvelut niin kauan kuin kuntayhtymä on olemassa.

 

Hallintosäännöstä valtuusto sai aikaan äänestyksen, kun Leena Puura (vihr.) esitti Petri Innon (ps.) kannattamana lisäystä tarkastuslautakuntaa käsittelevään osioon.

-Haluaisin, että hallintosääntöön kirjattaisiin, että tarkastuslautakunnassa olisi edustus kaikista valtuustoryhmistä. Niin on toimittu Jokioisilla aiemmin herrasmiessopimuksen mukaan. Kirjaus edistäisi avointa demokratiaa ja valvontaa kunnassa.

Puuran esitys ei saanut tuulta alleen, sillä äänestyksessä kaikki muut valtuutetut Intoa lukuun ottamatta päätyivät hallituksen ehdotuksen kannalle, eikä lisäystä näin ollen tehty.

 

Viime vuoden tilinpäätös herätti enemmän keskustelua. Lihavien vuosien jälkeen Jokioisillakin talous kääntyi miinusmerkkiseksi, kun viime vuodelta jäi käteen liki 800 000 euroa alijäämää.

Määtän mukaan alijäämä on selitettävissä pääosin kolmella seikalla: verotulojen laskemisella, virastotaloon hyvinvointikuntayhtymää varten tehdyllä remontilla sekä hykyltä saapuneella noin 560 000 euron lisälaskulla sosiaalipalveluista. Lisälasku johtuu pääosin lastensuojelun kasvaneista kustannuksista.

-Seuraavan valtuuston tärkein tehtävä on saada väestön väheneminen torpattua ja luotua kuntaan uusia työpaikkoja, Määttä evästi.

 

Pentti Kirkkola (vas.) kannusti kuntaa miettimään tonttien hinnan tarkastamista ja markkinoinnin tehostamista asukkaiden houkuttelemiseksi. Leena Puura (vihr.) lisäsi, että yritystoimintaa on tuettava seudullisesti.

Puura ilmaisi huolensa myös lastensuojelun kustannuksista.

-Se on kunnalle varoitusmerkki, jonka olisi todella syytä herätellä. Perheiden hyvinvointiin tulee kiinnittää erityistä huomiota.

 

Kokouksessa jätettiin kaksi valtuustoaloitetta. SDP:n aloitteessa esitetään jalankulkuyhteyden parantamista Nirpantieltä Keskuskadulle, jossa ahdas yhteys aiheuttaa tällä hetkellä ongelmia.

Petri Into puolestaan jätti aloitteen, jossa hän esittää selvityspyyntöä hykylle 560 000 euron lisälaskusta. Intoa kiinnostaa, mistä kuluista summa koostuu, ja onko tälle vuodelle ennustettavissa menojen ylitystä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic