Lounais-Häme

Jokioisten valtuustolla tusinan aloitteen ilta

Jokioisten kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan roppakaupalla valtuustoaloitteita. Päätökseensä tuli kaksi valtuustoaloitetta, joista toinen oli maaliskuulta 2014 ja toinen joulukuulta 2013. Lisäksi kaksi valtuustoryhmää teki kokouksessa uudet aloitteet.

Jokioisten kunnassa kokeillaan valtuutettu Rami Lehtisen (kesk.) aloitteen pohjalta yhden tai kahden yleisimmän liikuntasetelin vastaanottamista kuntosalimaksuissa tämän vuoden loppuun saakka ja selvitetään kulttuurisetelin käyttöönottoa. Lehtinen tosin ihmetteli, miksei helpointa käyttötapaa, sähköistä seteliä, kokeilla, ja kyseli kokeilun mainostamisesta.

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä arveli, että sinänsä hyviin sähköisiin järjestelmiin liittyy myös käyttöönoton kalleus. Vasemmistoliiton Pauli Myllyoja moitiskeli rahasiivun ohjautumista kunnalta yksityiselle yrittäjälle:

– Ei liene tarkoituksenmukaista, mutta kokeillaan nyt.

Valtuusto totesi loppuun käsitellyksi myös Jokioisten kokoomuksen valtuustoryhmän aloitteen kunnan ruokapalvelujen hävikin vähentämisestä.

Ruokapalvelu on eri toimin vähentänyt ruokahävikkiä 2014–2015. Toimenpiteitä on myös työn alla.

Valtuusto merkitsi tietoonsa kymmenen valtuustoaloitteen käsittelyvaiheen Jokioisilla. Niistä kuusi on viime vuodelta, kaksi toissa vuodelta ja kaksi vuodelta 2013.

Jukka Perälä (sd.) kysyi, onko tekninen lautakunta käsitellyt demariryhmän aloitteen pysäkkikatosten rakentamisesta Ruokosuon pikavuoropysäkeille.

Asia on kunnanjohtajan mukaan esitetty ELY-keskukselle, joka vastaa katosten hoidosta ja rakentamisesta

Myllyoja tiedusteli, koska voisi odottaa vammaisille tarkoitettua kunnallista palvelutaloa, jota vasemmistoliiton valtuustoryhmä esitti aloitteessaan.

Hanke on ollut lähellä toteutua. Hyvinvointikuntayhtymä on Määtän mukaan päättämässä yhden tällaisen palvelutalon toteuttamisesta – ja todennäköisesti Jokioisille.

Martti Esala (kok.) äimisteli, miten voi kestää vuoden käsitellä kokoomuksen valtuustoryhmän aloitetta valtuustojen kokousten videoimisesta. Hän piti hyvänä kunnanhallituksen evästystä, että lautakuntien pitäisi ottaa heti seuraavaan mahdolliseen kokoukseen kunnanhallituksen niille lähettämä aloite.

Myllyoja korosti myös toista vasemmistoliiton aloitetta subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta, joka on lähetetty koulutuslautakunnan valmisteltavaksi.

Uudessa aloitteessa Jokioisten vasemmistoliitto esittää, että Jokioisten kunta hankkii yli 65-vuotiaille asukkailleen liukuesteet kenkiin ja kaikille kunnan alle 10-vuotiaille heijastinliivit.

Perussuomalaisten Jokioisten valtuustoryhmä esittää, että Jokioisten kunta selvittää välittömästi Forssan, Humppilan, Tammelan ja Ypäjän kuntien kiinnostuksen osallistua seudulliseen kielikokeiluun.

Tähtäimenä on alueellinen kielikokeilu, jossa oppilaiden kielivalikoimaa laajennetaan ilman velvoittavaa toista kieltä eli kyse olisi ruotsin vaihtamisesta toiseen vieraaseen kieleen.

Tyrinselän tuulivoimayleiskaava sai kunnanvaltuuston hyväksynnän puheenvuoroitta. Voimaloita sijoittuu Jokioisten puolelle neljä ja neljä Ypäjän puolelle.

Jokioislainen pitkän linjan maatalousyrittäjä Aarto Kauko sai ennen kokousta Suomen keskuskauppakamarin kultaisen elämäntyömerkin.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti