Lounais-Häme

Jokioisten valtuustossa pitkä rivi aloitteita

Jokioisten kunnanvaltuusto kokoontui näillä näkymin toiseksi viimeiseen kokoukseensa nykyisellä kokoonpanolla. Käsiteltävänä olleet asiat eivät aiheuttaneet valtuustossa keskustelua.

Valtuusto hyväksyi virastotalon muutostöihin ja remonttiin liittyvät talousarviomuutokset. FSHKY:n terveysvalvonnalle ja eläinlääkäreille vuokrattuja tiloja remontoitiin viime vuonna 300 000 eurolla.

Jokiläänin kansalaisopisto on siirtämässä toimintojaan niin ikään virastotaloon. Valtuusto hyväksyi vajaan 100 000 euron lisämäärärahan tarvittaviin muutostöihin.

Valtuusto hyväksyi puheitta myös Kalakosken asemakaavan muutoksen ja Selkäimen asemakaavan laajennuksen.

Myös kaksi valtuustoaloitetta todettiin loppuun käsitellyiksi. Keskustan aloite Teerimäen päiväkodin aidan parantamisesta päätyi siihen, että aidan riskikohdat käydään kevään aikana läpi ja mahdolliset korjaukset katetaan käyttöpuolen määrärahoista.

SDP:n aloite eläkeläisten kuntosalimaksujen alentamisesta johti siihen, että maksuja päätettiin alentaa. Jatkossa esimerkiksi vuosikortti maksaa eläkeläiselle 90 euroa, kun normaalihinta on 120 euroa.

Kokouksessa tehtiin myös pitkä liuta uusia aloitteita. Vasemmistoliitto esitti kuntosalimaksuihin liittyen, että maksuja alennetaan myös työttömien, opiskelijoiden ja varusmiesten osalta.

Toinen vasemmistoliiton valtuustoaloite koski uutta kevyen liikenteen väylää. Ryhmä esitti, että kunta ryhtyy rakentamaan kevyen liikenteen väylää kymppitielle Turuntien ja Paanantien väliselle osuudelle.

Liikenneasioihin liittyi myös ryhmän kolmas aloite, jossa esitetään kunnan ryhtyvän yhteistyössä ely-keskuksen kanssa kunnostamaan Jokioisten nykyistä tieverkkoa.

SDP teki puolestaan aloitteen muovijätteiden keräyspisteen perustamisesta Jokioisille.

Viimeisen aloitteen teki vihreiden Leena Puura, joka esitti pienen laiturin rakentamista rantabulevardille kajakkiharrastajien ja veneilijöiden käyttöön. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic