Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten valtuustossa väläyteltiin Tietotalon myyntiä – "Kunnan omistuksessa ei saada kaikkea irti"

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä saa jättää Jokioisen kohtuullisessa taloustilanteessa.
Jokioisten kunta teki viime vuonna niukasti positiivisen tuloksen, mihin valtuutetut olivat näissä olosuhteissa tyytyväisiä.

Jokioisten kunta punnersi viime vuoden tilinpäätöksen niukasti plussalle, kun ylijäämää kertyi reilut 3 000 euroa.

Tietotalossa keskiviikkoillalla kokoustanut valtuusto piti tilinpäätöstä olosuhteisiin nähden hyvänä tai ainakin kohtuullisena.

– Olimme ainoa Lounais-Hämeen kunta, joka teki positiivisen tuloksen, Pauli Marttila huomautti keskustan ryhmäpuheenvuorossa.

Taseessa on aiemmilta vuosilta kertynyttä ylijäämää reilut 6 miljoonaa euroa. Huolta Marttilalle aiheuttaa se, että lainakanta asukasta kohden nousi viime vuonna yli 3 000 euron, vaikkei kunta tehnyt isoja investointeja.

Tarja Kirkkola-Helenius painotti vasemmiston ryhmäpuheessa palvelujen turvaamisen tärkeyttä, ja vihreiden ryhmäpuheenvuoron pitänyt Ursula Mansikka ryhtiliikettä budjettikuriin.

Hän loi jo katseen myös tulevaan ja väläytti, että kunnanhallituksen olisi otettava Tietotalon myynti käsittelyyn.

Lomille ja sitä myöten eläkkeelle jäävä kunnanjohtaja Jarmo Määttä totesi viimeisessä valtuustonkokouksessaan olevansa samoilla linjoilla siinä, että rakennuksessa olisi potentiaalia enempään.

– Laskin joskus, että kymmenen vuoden aktiiviaikana Tietotalosta tahkottiin noin 30 miljoonaa euroa tälle talousalueelle. Nyt tästä ei saada kunnan omistuksessa kaikkea irti.

Seuraavat vuodet ovat Jokioisilla vilkasta rakentamisen aikaa, sillä tulossa on muun muassa Luken uusi navetta ja uusi market-rakennus.

Marketin rakennukseen liittyen valtuusto hyväksyi teknisen lautakunnan esittämät määrärahasiirrot investointikohtien kesken Ajokujan ja Miina Sillanpään tien rakentamista varten.

Talousarviossa teiden rakentamiseen on varattu 330 000 euroa. LM Infra oy:n tekemä halvin tarjous on 0,5 miljoonaa euroa.

Monta paikkaa uusiksi

Valtuusto teki kokouksessa useita henkilövalintoja.

Joulukuussa menehtyneen Janne Roinisen (sd.) valtuustopaikalle nousee Eija Sakkinen jäljellä olevaksi toimikaudeksi 2017–2021.

Valtuuston vaalilautakunnassa Roinisen paikan ottaa niin ikään Eija Sakkinen, ja vapaa-aikalautakunnan uusi varajäsen on Petri Lehti.

Luottamustoimista eroa pyytäneen Harri Saarisen (kesk.) tilalle tekniseen lautakuntaan tulee Markku Nikander ja varalle Petri Okkonen. Nikander siirtyy myös teknisen lautakunnan lupajaoston jäseneksi ja jaoston puheenjohtajaksi.

Niin ikään eroa pyytäneen Suvi Pelto-Knuutilan (kesk.) paikan vapaa-aikalautakunnassa ottaa Eeva Lääveri ja varalle tulee Satu Nurmi.Koulutuslautakunnan uusi varajäsen on Mervi Yrjänä.

Valtuusto totesi lisäksi vihreiden tekemän aloitteen seutukunnallisesta kulttuuriyhteistyöstä loppuun käsitellyksi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.7.2020

Fingerpori

comic