Lounais-Häme

Jokioisten valtuutetut huolissaan bussivuoroista ja kierrätyspisteistä

Jokioisten keskustan asemakaavamuutos viritti keskustelua Jokioisten kunnanvaltuustossa keskiviikkona. Erityisen huolissaan puheenvuoron pyytäneet valtuutetut olivat julkisen liikenteen vuoroista ja pysäkeistä keskustassa.

Tarja Kirkkola-Helenius (vas.) totesi, että asemakaavaehdotuksessa ei ole merkittynä vakiovuoropysäkkejä.

-Monia kiinnostaa, mihin asti Humppilaan päin menevät joutuvat kävelemään päästäkseen pysäkille, Kirkkola-Helenius tiedusteli.

Ursula Mansikkaa (vihr.) kiinnosti, kuinka joukkoliikenne huomioidaan keskustassa tulevaisuudessa. Hän totesi, että keskustaan tarvitaan turvalliset ja toimivat pysäkit.

Mansikka muistutti, että Jokioisilla ei edelleenkään ole muovinkeräyspistettä. Hän tiedusteli, onko kaavassa varauduttu siihen, että keräyspiste mahtuu kaavoitetulle alueelle.

-Kierrätyspiste vaatii melko ison alueen ja tämä tulee ottaa huomioon, Mansikka sanoi.

Hän toivoi parempia liikennemerkkejä Kenttätien varteen.

Kunnanjohtaja Jarmo Määttä huomautti, että muovinkeräyspisteen saaminen kuntaan riippuu myös kierrätyspisteistä vastaavasta yrityksestä. Forssan seudulla muovinkierrätystä ovat hoitaneet Kierrätysrinki sekä Loimi-Hämeen Jätehuolto.

Kaava-asiaan Määttä totesi, että kaavaan ei yleensä merkitä yksityiskohtia kuten vakiovuoropysäkkejä tai muovinkeräyspisteitä, vaan ne ovat hankkeen toteutuksen piirissä.

-Kaavassa on kuitenkin varattu riittävästi tilaa kaikkien näiden vaihtoehtojen toteuttamiseen, Määttä vakuutti.

Kaavamuutos hyväksyttiin kokouksessa yksimielisesti.

Forssan Lehden 17.5. valtuuston kokousta koskevaan juttuun oli lipsahtanut väärä termi. Jokioisilla on kunnanhallitus, ei kaupunginhallitusta, kuten jutussa virheellisesti mainittiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic