Lounais-Häme Jokioinen

Jokioisten yrittäjien uusi puheenjohtaja on avoimuuden, yhteistyön ja yrittäjien asioiden puolestapuhuja

Jokioisten yrittäjien uusi puheenjohtaja Petri Okkonen penää ensi töikseen kunnan ostolaskuja avoimiksi.
Petri Okkonen sanoo viihtyvänsä mieluummin "oikeissa töissä" kuin toimistohommissa. Kuva: Tapio Tuomela
Petri Okkonen sanoo viihtyvänsä mieluummin "oikeissa töissä" kuin toimistohommissa. Kuva: Tapio Tuomela

Okkopete oy:n yrittäjä Petri Okkonen aloittaa vuodenvaihteessa Jokioisten Yrittäjät ry:n puheenjohtajana. Okkonen valittiin yhdistystä 10 vuotta johtaneen Anne-Mari Aallon tilalle.

– Olin kai se, joka laittoi vähiten hanttiin, Okkonen naurahtaa.

Yrittäjäjärjestön hallituksessa Okkonen on ennen valintaansa vaikuttanut viiden vuoden ajan.

– Lapset ovat jo aikuisia ja iltaisin on aikaa harrastaa, Okkonen perustelee taannoista mukaan lähtöään.

Hallituksen rivijäsenenä toimiminen sitoo ihmisen noin pariksi illaksi kuukaudessa, mutta puheenjohtajana Okkonen olettaa olevansa työllistetympi.

– Kyllähän näitä iltoja tässä riittää, hän lupaa.

Mukana kuntapolitiikassa

Okkonen ei oleta, että hän tuoreena puheenjohtajana saisi aikaan isoja asioita nopeasti. Hän istuu myös Jokioisten kunnanvaltuustossa keskustan riveistä. Okkonen toivoo, että hänen kaksoisroolinsa helpottaisi yrittäjien ja kunnan välisen yhteistyön tekemistä.

– Pyrin ajamaan valtuustossa kaikin keinoin sellaisia yrittäjien asioita, joissa kunnalla on roolia. Kunnallinen päätöksenteko vain on yrittäjän näkökulmasta tuskallisen hidasta.

Ensi töikseen Okkonen aikoo ottaa esille kunnan ostolaskut ja vaatia niiden avoimuutta. Jokioinen ei suinkaan ole ainoa kunta, jossa ostolaskujen avoimuuden osalta ei noudateta lakia. Ainakin Forssassa ja Humppilassa on tehty valtuustoaloite ostolaskujen saamiseksi avoimeksi. Ostolaskujen avoimuus helpottaisi kunnan ja seutukunnan yritysten mahdollisuutta voittaa kunnallisia kilpailutuksia, oli kyse sitten sadan tai sadan tuhannen euron hankkeesta.

Petri Okkonen toivoo roolinsa kunnanvaltuustossa edistävän yrittäjien ja kunnan vuoropuhelua.

Panostusta sosiaaliseen mediaan

Toisena asiana hän pyrkii aktivoimaan paikallisia yrittäjiä. Yhdistys aikoo panostaa sosiaaliseen mediaan. Tätä roolia hallitukseen tulee hoitamaan Petrin tytär Jenni Okkonen.

– Haluamme kuulla paremmin yrittäjien toiveita ja ajatuksia. Jos kukaan ei kerro, emme voi niitä tietää. Kuulen mielelläni paikallisten yrittäjien tai ihan tavallisten kuntalaistenkin mielipiteitä ja vihjeitä siitä, mitä yhdistykseltä halutaan, Petri Okkonen kannustaa.

Yhdistykseen kuuluu tällä hetkellä reilut 70 yritystä. Järjestötoiminnassa mukana olemisen trendi on valtakunnallisesti laskussa. Jokioisten Yrittäjät on ottanut tavoitteekseen lisätä jäsenmäärää ensi vuonna kahdella yrityksellä.

Yhdistyksen hallituksen toimintaa Okkonen kuvaa vapaamuotoiseksi ja rennoksi. Yhteistyö erityisesti Ypäjän Yrittäjien, mutta myös seudun muiden yrittäjäjärjestöjen kanssa sujuu hyvin. Myös yhteistyö Jokioisten kunnan kanssa toimii ja palvelut yrittäjille on järjestetty hyvin.

– Kohtahan ne siirtyvät Forssan Yrityskeskukselle. Uskon, että palvelut pelaavat silloinkin.

Säädylliset työajat ja kesäloma

Okkonen on siitä poikkeuksellinen yrittäjä, että hän pyrkii lähtemään työmaalta säädylliseen aikaan ja pitää myös kesälomia.

– Jos minut näkee töissä neljän jälkeen iltapäivällä, tilanteen on oltava paha. Ja jos maksan kesälomia työntekijöilleni, on minun kyettävä pitämään lomaa itsekin, vaikkei oikein taloudellisesti kestäisi, Okkonen toteaa.

Järjestötoiminnan ohella Okkosen harrastuksiin lukeutuvat kosketinsoittimien soittaminen, mutta vain kotona ja moottoripyöräily.

– Sanoin taannoin, että ostan moottoripyörän kun täytän 50. Rouva totesi, että mikset osta heti, ja niin ostinkin. Pyörä on ollut lähes 10 vuotta, vaihdoin juuri isompaan. Teen silti lähinnä yöksi kotiin -reissuja. FL

 

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat